19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Baykal'dan hükümete bütçe eleştirisi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM’ye sunulan 2005 yılı bütçe tasarısına ilişkin eleştirilerde bulunarak, "Bu bütçe, halka, topluma hiçbir hizmet taşıma umudunu vermeyen bir bütçedir" dedi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in "Tutuklama yetkim olsa, hortumcuların ciğerini sökerim" diye yakındığını belirten Baykal, "Sayın Adalet Bakanı’nın yetkisi olmadığı için devlet hortumculardan alacağını tahsil edemiyormuş. Adalet Bakanı’nın tutuklama yetkisi yok ama bu yetkisi olan yargı mensupları var. Çıkarılması gereken yasalar varsa getirsinler hep birlikte çıkaralım. Türkiye, 37 milyar dolarlık alacağını tahsil edemeyeceğini en yetkili ağızdan dinlemek durumunda kalıyor. Bu yetki meselesi değil, siyasi irade, kararlılık meselesidir" dedi.

Konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre önce katıldığı bir törene dikkati çeken Baykal, "Başbakanın görevi, Türkiye’deki yabancı sermaye şirketlerinin düzenlediği törenlerde sunulan otobüse bakıp da ’ya bu maketmiş, ben aslını sunarsınız zannettim’ diye ağlaşmak, yakınmak, acı bir kelime kullanmak istemiyorum, otobüs talebinde bulunmak değildir. Başbakanların görevi toplumun haysiyetini, onurunu, şerefini korumaktır" diye konuştu.

"Hükümet, 17 Aralık’taki AB Zirvesi’nde müzakerelerin erken bir tarihte ve koşulsuz başlaması kararı alınması için her türlü çabayı göstermelidir" diyen Baykal, "CHP’nin Hükümete vereceği destek ancak tam üyelik hedefine yönelik olacaktır" dedi.

Türkiye’de bir süreden beri Kerkük konusunun konuşulduğunu ifade eden Baykal, "Barzani ile bu konuda anlaşılmış mıdır, bu anlaşmanın esasları nelerdir? Bunların bilinmesi gerekir" diye konuştu.

ANKARA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2004 Çarşamba 07:17:18
Güncelleme :20 Ekim 2004 Çarşamba 07:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?