18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Baykal'dan Karayalçın'a: DEHAP'ı bırak gel

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'nin etnik ve mezhep temeline dayalı partilerle yerel seçimlerde ittifak yapamayacağını söylerken, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'a 'DEHAP'ı bırakın gelin' çağrısı yaptı.
Baykal, TRT 2'de yayınlanan 'Televizyon Gazetesi' programına katılarak açıklamalarda bulundu. CHP'nin sol partiler ile yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmaycağına dair bir soruyu cevaplandıran Baykal, partisinin kimlik, etnik ve mezhepsel temelde siyaset yapmak isteyenlere karşı olduğunu belirterek, etnik kimlikte siyaset yapmak isteyenleri desteklememek gerektiğini söyledi. CHP'nin buna dikkat ettiğini kaydeden Baykal, isim vermeden SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı eleştirerek, "Maalesef bazı arkadaşlarımız bu çizgiyi götürememektedir" ifadesini kullandı. DEHAP ile ittifak yapmalarının sözkonusu olamayacağını ve bu konudaki öneriyi reddetiğini vurgulayan Baykal, Karayalçın'a çağrıda bulunarak, "Etnik siyasetten yarar bulma, onlarla dayanışma içine girme, onları destekleme çizgisini bırakırlarsa onlarla oturur konuşuruz. Ama biz, siz de bizim aramıza girin derlerse bunu doğru bulmuyoruz. Böyle bir işbirliği üç beş puan oy kazandırabilir ama biz onun peşinde değiliz. AK Parti ile mücadelede, temel bütün güçler biraraya gelsin istiyoruz ama bu çizgide değil" dedi.

'BAYKAL, ERDOĞAN'A İNSAN HAKLARI DERSİ VERMİŞ'
Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylarının ilerleyen günlerde açıklanacağını belirten Baykal, Karayalçın'a adaylık için öneride bulunduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Baykal, milli halterci Halil Mutlu'nun dün yapılan nikah töreninde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yerel seçim adaylarına ilişkin konuştuğunu ifade ederek, "Bir tarafında adaylardan Melih Gökçek, diğer tarafında Turgut Altınok vardı. Galiba açıklamayı son güne bırakacaklar. İkisi için de zor bir durum. Bunun insan haklarına aykırı olduğunu Erdoğan'a söyledim" diye konuştu.
Baykal, Türkiye'nin ikili bir tablo içine girdiğini, bunun bir tarafında AK Parti, bir tarafında da CHP'nin bulunduğunu savundu.
HASAN ESEN - ANAKAR (İHA)
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2004 Pazar 14:03:00
Güncelleme :15 Şubat 2004 Pazar 23:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?