24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Baykal’dan olağünüstü kurultay resti

CHP Genel Bakanı Deniz Baykal, Mustafa Sarıgül’e "Hodri Meydan" dedi, ocak ayı içinde olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Baykal, Sarıgül’ü, CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na rüşvet vermekle suçladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, olağanüstü kurultayın Ocak ayında toplanması için çağrıda bulundu.
CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK), Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ihracına ilişkin MYK istemini reddetmesinin ardından, Baykal genel merkezde kurmaylarıyla değerlendirme yaptı.

Değerlendirmenin ardından yazılı açıklama yapan Baykal, YDK’nın, CHP’nin en yetkili organı ve partinin kurultayca doğrudan seçilen çok önemli ve saygın bir kurumu olduğunu belirtti.Baykal’ın, açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

CHP’NİN BİR ORGANINA RÜŞVET VERİLDİ

"Ne yazık ki, bir süreden beri ortaya atılan çeşitli söylentiler, bu kurumla ilgili olarak çok ciddi bir şaibenin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bir kurul üyesine rüşvet olarak poşet içinde para verilmiş olduğunun, kurul toplantısında bir disiplin kurulu üyesi tarafından açıkça ifade edilmiş olması bu iddiaların somut bir gerçek haline dönüştüğünü ortaya koymuştur. Tarihin hiçbir döneminde CHP’nin hiçbir organında rüşvetle karar satın alındığının bir örneği yoktur.”

Ülkedeki genel yozlaşmanın, çürümenin bugüne kadar dışında kalmayı başaran CHP’ye bu hastalıkların taşınması karşısında sessiz kalamayacaklarını ifade eden Baykal, CHP’ye yönelik tertiplerin bu düzeye gelmesi karşısında, CHP’yi savunmanın, başta CHP’nin Genel Başkanı olarak kendisinin ve tüm partililerin önde gelen görevi olduğunu vurguladı.

Baykal, Siyasi Partiler Kanunu ve CHP Tüzüğü’nün ilgili maddeleri uyarınca Genel Başkan, Parti Meclisi ve YDK seçimlerini gerçekleştirmek üzere kurultayı, Ocak ayı içinde olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldığını bildirdi.

SÜRPRİZ OLDU

Bu arada YDK Başkanı İsmet Çanakçı, parti genel merkezinden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, Sarıgül ile ilgili kararı ”sürpriz” olarak niteledi.

Çanakçı, “Bir arkadaşımızın beklenmedik tavrı, bu sonucu getirdi” değerlendirmesinde bulundu.


AA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 17:13:41
Güncelleme :4 Ocak 2005 Salı 11:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?