19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Baykal'dan pamuk üreticisine mektup

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti örgütleri tarafından elden iletilmek üzere yazdığı mektubunda pamuk üreticilerine, "AKP seçimlerde çiftçiye verdiği sözleri yerine getirmelidir. Biz senin yanındayız, sen hesap sor yeter" diye seslendi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın verdiği bilgiye göre, Baykal imzalı 500 bin mektup pamuk üreticilerine elden ulaştırılacak. Baykal, mektubunda "Geçen yılın ürününe bir yıl gecikmeyle 90 bin lira yani 6 cent prim verildi. Yeni ürün için prim var mı yok mu o bile kesin değil. Yani her şey Tayyip Erdoğan’ın keyfine emanet. O da zaten her şeyi IMF’ye emanet etmiş gidiyor" dedi.

Mektubunda Yunanistan pamuk üreticisine kiloda 0.52 Euro prim verildiğini belirten Baykal, "Bu, 64 cent veya 960 bin lira ediyor. Yani bizdeki pamuk fiyatının bile üzerinde. Bizde pamuktan kaçış yaşanırken, Yunanistan’da herkes pamuğa geçiyor. ABD’de kiloda 35 cent yani 525 bin lira prim veriliyor. Türkiye kendi üreticisini desteklemek yerine Amerikalı, Yunanlı pamukçuları destekleyecek şekilde ithalata yükleniyor" dedi.

Pamuk üreticisine en az 400 bin lira prim verilmesi gerektiğini savunan Baykal, AK Parti’nin seçimlerde çiftçiye verdiği sözleri yerine getirmesini istedi.

ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 13:22:24
Güncelleme :27 Ekim 2004 Çarşamba 13:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?