17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Baykal'dan Sarıgül'e yolsuzluk suçlaması

CHP Lideri Deniz Baykal, dün bir TV programında Mustafa Sarıgül hakkındaki yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi.

Baykal, YTP’nin CHP’ye katılma kararı almasının soldaki dağınıklık nedeniyle sandığa gitmeyen seçmeni rahatlatacağını ve oyların toparlanmasına katkı yapacağını söyledi.

Kanal 7’de dün konuşan Baykal, Solda CHP dışında başka küçük sol partilerin bulunmasının seçmende burukluk yarattığını belirterek şunları söyledi:

CEM’İ NEREYE KOYSAN İŞ YAPAR

Küçük küçük partiler halinde dağılmak oy bakımından çok ağır bir israfa yol açıyor. Bunun iki etkisi oluyor. Birincisi, sol oyların gönül huzuruyla bir partide toplanmasını frenliyor, seçmenin sandıktan uzak durmasına yol açıyor. Ayrı parti kurmuş oy alamıyor ama biliyorsun ki nereye koysan iş yapacak bir adam, bir değer. Cem’in yanındaki insanların çoğu da onurlu, başarılı, dürüst ve böyle güç bir mücadeleyi omuzlamış ve bunu vakarla taşımış insanlardır. Şimdi bu arkadaşlarımızın bize katılmaları CHP’ye de Türkiye’ye de güç katacaktır.’

Günün birinde biz Nokta Dergisi’nde bir yayın görüyoruz. Mahkeme kararıyla telefon dinleme kayıtları. Şişli Belediyesi’nde bir başkan yardımcısının ayağına ateş edilmiş, organize suçlar masası DGM’den ilgili kişilerin telefonlarını dinleme için izin almış. Dinlerken öyle şeyler çıkmış ki ben bunları duyup ilgisiz kalma hakkına sahip değilim.

SARIGÜL İÇİN İDDİALAR VAR

CHP’nin genel başkan adaylığı hiç kimse için bir aklanma fırsatı değildir. Bir insan CHP genel başkan adayı oldu diye karanlık işleri aklanmaz. Kuşkulu mali kaynakları etrafta koruma halkası oluşturup harcayarak siyaset yapılmasına CHP alet edilemez."

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül Çorlu’da Miting Düzenledi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’yi 54 yıl aradan sonra iktidara taşımak için, "Bismillah" diyerek yola çıktıklarını söyledi. Trakya’daki sivil toplum örgütlerinin daveti üzerine Çorlu’da miting düzenleyen Sarıgül’ü dinlemek için Atatürk Meydanı’nı dolduran yaklaşık 10 bin kişi, "20. yüzyılda Mustafa Kemal, 21. yüzyılda Mustafa Sarıgül’le beraberiz", "Sarıgül’le el ele, Baykal’a güle güle" yazılı pankartlar taşıdı.

Mitinge, eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Onur Kumbaracıbaşı, eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, CHP Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan, eski DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak da katıldı.

’Çorlu’da tarih yazılıyor’

Sosyal demokratları iktidara taşımak için meydanlarda olduğunu kaydeden Sarıgül, "Bu yol aydınlık ve laik Türkiye’nin yoludur. Bu halk hareketini engellemeye Allah’tan başka kimsenin gücü yetmeyecektir. Güç, halkın gücüdür. Gücümüzü zalimlere karşı kullanacağız" dedi. Kapalı kapılar ardında kendisini destekleyenler olduğunu belirten Sarıgül, şunları söyledi:

"Bizim anlayışımızda, çıkar çevreleri ve menfaat grupları değil, halk güçlendirilecek. Laik Türkiye için, çağdaş Türkiye için, ulusal birlikten taviz vermeden, ’Bismillah’ diyerek yürüyelim."

Sarıgül’e ’Atatürk’ benzetmesi

ÇORLU’DAKİ mitinge eşi Aylin Sarıgül’le katılan Mustafa Sarıgül, "Başbakan Sarıgül" sloganlarıyla karşılandı. Miting alanına büyük bir Atatürk posteri, Türk bayrağı ve CHP afişi asılırken, çok sayıda kırmızı - beyaz balon süslemelerde kullanıldı. Mitingi izlemeye gelenler "Gülü bir gün, seni her gün", "20. yüzyılda Mustafa Kemal, 21. yüzyılda Mustafa Sarıgül ile beraberiz", "Sarıgül’le el ele, Baykal’a güle güle" yazılı pankartlar açtı.
KENTHABER
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 13:58:03
Güncelleme :11 Ekim 2004 Pazartesi 14:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?