24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Baykal’dan Seka işçilerine ziyaret

 İzmit - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "SEKA’daki mücadeleye, Türkiye’nin dürüst, namuslu duyarlı insanlarının duyarsız, ilgisiz kalması, sırtını dönmesi ve görmezlikten gelmesi mümkün değil" dedi.

Deniz Baykal, 35 milletvekiliyle, 14 Aralık 2004 tarihinden beri işyerlerinin kapatılmasına karşı eylem yapan ve 19 Ocak 2005 tarihinde fabrikaya kapanan SEKA işçilerini ziyaret etti.

Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan tarafından SEKA İzmit İşletmesi’nin önünde karşılanan Baykal, daha sonra eş ve çocuklarıyla birlikte fabrikada eylem sürdüren işçilerin bulunduğu yemekhaneye geçti.

Baykal, burada yaptığı konuşmada, SEKA işçisinin haftalardır işyerlerinin kapanmaması için İzmit’te anlamlı bir mücadele verdiğini söyledi.

SEKA işçisinin bu mücadelesine destek vermek amacıyla milletvekilleriyle geldiğini belirten Baykal, "Buradaki mücadeleniz, Türkiye’de yapılan haksızlıkları örtbas etme, görmezlikten gelme, sırtını dönme, yok sayma, Türkiye’deki hukuksuzlukları, adaletsizlikleri halının altına süpürme anlayışına karşı bir feryattır" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 19:32:06
Güncelleme :4 Şubat 2005 Cuma 19:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?