20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Baykal'dan sert çıkış!

CHP Grup Toplantı'sında konuşan Baykal, AKP'yi sert eleştirdi. Baykal şunları söyledi:

Bizim siyasi yapımızın içine girmiş bir virüs bir yolsuzluk virüsü maalesef türkiye’nin gücünü kemiriyor. Haksız zenginleşmelerin önünü açıyor. Türkiye’nin ahlakını moralini allak bullak ediyor.

Bunun ortadan kaldırmak için bir tek şey gerekiyor. O da siyasi irade. Bu irade ortadaysa bunu çözersiniz bunu yaparsınız.

Milletvekilliği dokunulmazlığının söz ve düşünce özgürlüğüyle sınırlandırılması. İlk yapılması gerek budur.

Deniz Feneri olayı çıktı. Eline iktidar geçen bazı insanlar kişisel olarak daha rahat yaşamak için yolsuzluk yapıyor diye düşünüyor idik.

Yani sütü bozuk birisi, ahlaksız birisi bir yerde bir avanta buldumu oradan nemalandırıyor diye düşünüyor idik.

Onlar geride kalmış. Şimdi şirketi yolsuzluk için derneği yolsuzluk için kuracaksın. Bütün kadronu o yolsuzluk projesine inanan insanlardan oluşturacaksın. Sistemi ona göre kuracaksın. Dernek kuracaksın. Ona bağış toplama yetkisi vereceksin. Nereden veriliyor bu. Bakanlar Kurulu’ndan. Yüzde yüz vergi indirimi yapacaksın.

Mehmetçik Vakfı’na sağlanmayan vergi indirimi o derneğe sağlayacaksın. Danıştay buna izin vermezse yeni kanun çıkaracaksın o kanunla izin vereceksin.

41 milyon euro para toplamışlar. Kimlerden Türkler’den. Kim topluyor Türkler. Bu parayı kim taşıyor Türkler. Kimlere veriyorsun bizimkilere. Açılışlara kim gidiyor bakanlar. Atatürk ödülü kime veriliyor onlara veriliyor. Meclisin çatalı bıçağı kime veriliyor onlara veriliyor.

İçişleri bakanlığı’nın dernekler şubesini onlara emanet ediyorsun. O derneğin özel uçağı ile şubenin müdür yurt dışına taşınıyor. O şirket yayın yapacak yayını bunlar yapıyor.

İçişleri bakanlığı’nın sorumlu birimini al sen götür diyorsun, onlara emanet ediyorsun.

Nedir bu manzara diyorsun. Adalet Bakanı ne diyor: Bana ne yahu diyor.

Kardeşim Almanya’da o kadar insan cezaevine düşüyor. Evleri yakılıyor. Sen bunlar karşısında alman otoritelerine noluyor bunlar diye bir gün ağzını açıp soru sordun mu?

Bir gün oradaki yangını sordun mu? Yahu ne oluyor bu Deniz Feneri’nden tutuklananlar dedin.

Nihayet Alman mahkemesi’ne kararı bize gönderin diye yazı yazdılar. Dikkatle inceledim sadece ‘kararı istedik’ diyorlar. Sen kararı istemeyi bırak da o dosyanın eklerini de iste.

Bu olay yolsuzluğun siyasetle bağlantısını ortaya çıkarmıştır.

Almanya’daki mahkeme karar veriyor, buradakiler piyon ele başları Türkiye’de diyor. Tıs yok..

Hiç kimse onu uyarmadığı halde yaşanan bir yolsuzluğu hükme bağlıyor. Biz bana ne diyor. Yolsuzluk senin yolsuzluğun kardeşim. Bunun hesabını sen vereceksin. Sen bu ülkenin Adalet Bakanı’sın.

...
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 16:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kiris n IP: 81.206.105.xxx Tarih : 8.10.2008 00:19:46

TURKIYE NEREYE GIDIYOR? Yolsuzluklarla kim ugrasacak.Ey hukukcularimiz uyanin artik. Ergenokonu siz bos verinde Deniz fenerine bakin.yolsuzluga bakin.