20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Baykal'ın makam aracı hacizli mi?

CHP lideri Baykal'ı trafikte kötü bir sürpriz bekliyor. CHP lideri Baykal'ın CHP Genel Merkezi üzerine kayıtlı 06 CHP 01 plakalı makam aracının hacizli olduğu iddia edildi.

Baykal'ın 06 CHP 01 plakalı Mercedes marka makam aracı Emniyet kayıtlarında hacizli ve yakalama emirli çıktı.

CHP Genel Merkezi'nin 2007 yılında aldığı protatip yapım 600 SL Mercedes makam aracının motorlu taşıtlar vergisinin alındığı günden bu yana ödenmediği iddia edildi.

Gecikme faizi hariç Baykal'ın aracının 2007 yılı için 11 bin 845 YTL, 2008 yılı için ise 12 bin 697 YTL'lik vergi borcu bulunuyor. Söz konusu borç uyarınca Baykal'ın aracı trafikte vergi veya polis denetimine girerse, otoparka çekilecek.

CHP Genel Merkez, vergi borcunu ödeyip 'borcu yoktur' yazısını getirmesi halinde araç Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı yediemin otoparkından alınabilecek.

CHP'DEN "MAKAM ARACI" AÇIKLAMASI

CHP'den yapılan açıklamada, Genel Başkan Baykal'ın kullandığı makam aracı başta olmak üzere partiye ait diğer araçların hiçbirinin vergi borcunun bulunmadığı bildirildi.

CHP, bir gazetede yer alan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kullandığı makam arabasının "vergisi ödenmediği için hacizli olduğu ve yakalandığı yerde otoparka çekileceği" yönündeki iddialar üzerine bir açıklama yaptı.

Açıklamada, iddiaların asılsız olduğu belirtildi ve Baykal'ın kullandığı makam aracı başta olmak üzere CHP Genel Merkezinde kullanılan makam otomobillerinin vergilerinin ödendiği belirtildi.

Açıklamada, CHP Saymanlığının Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Yeğenbey Vergi Dairesi Müdürlüğünden aldığı 22.05.2008 tarihli belgede, Baykal ile CHP Genel Merkezi'nde kullanılan makam otomobillerinin zamanında ödenmemiş vergi borcu olmadığının kayıtlı olduğu ifade edildi. CHP açıklamasında "Bu nedenle Sayın Genel Başkanın otomobili hacizli değildir ve hacizli olmadığı için, görüldüğü yerde polis otoparkına çekilmesi de söz konusu olamaz" denildi.

iha/anka
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 15:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekrem IP: 88.249.6.xxx Tarih : 25.05.2008 16:20:41

bence bu araç hazicli inanmayan varsa plakasını alsın araç sorgulamaya baksın hemde yakalamalı hacizli bende inanmamıştım ama araç sorgulamada çıkıyo hacizli