18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bayram için 1500 eleman alınıyor

Ali Ülker, "Bu bayram için marketlerde bin 500 tane eleman istihdam ederek ürünlerimizi tanıtacağız." dedi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, un fiyatlarında yüzde 12'lik artış olduğunu, aynı şekilde yağ fiyatlarının da yükseldiğini söyledi. Ülker, "Bayramlık ürünlere zam yok ama bayramdan sonra bisküvi ve çikolata, kaçınılmaz olarak zamdan etkilenecek." dedi.

Ali Ülker, genel çikolata pazarının son iki yıldaki yaklaşık yüzde 20'lik rekor büyümelerinin ardından bu yıl büyümediğini kaydetti. Ülker, krizde pazar büyümesini, insanların lüks tüketimden kaçmasına, ev veya araba gibi yüksek miktarlı yatırımlarını ötelerken gıdadan vazgeçilmemesine bağlıyor. Ancak, bu yıl aynı durumun söz konusu olmadığını ifade ediyor. Ekonomideki canlanmayla birlikte ötelenen bazı ana yatırımların 2010'da gerçekleşmeye başlandığını ifade eden Ülker, "Konut piyasasında, otomobil piyasasında canlanma var. Dolayısıyla insanlar da biraz mutfak masraflarından kısıyor zannedersem." dedi. Ancak Ülker'e göre, bu yıl çikolatanın geri planda kalmasında yaz dönemindeki aşırı sıcakların da etkisi var. Ancak, sonbaharda pazarın tekrar kendini toparlaması bekleniyor. Ülker'in çikolatada pazar payının yüzde 53 olduğunu belirten Ülker, ikramlık ürünlerde ise 110 milyon lira ciroyla Türkiye'de lider konumda olduklarını bildirdi.

Ülker, yaklaşan Ramazan bayramı dolayısıyla gerekli hazırlıkları yapmış. Tüketici trendlerini okumaya çalışan şirket, sahada tüketicilerle bir araya geliyor. Ali Ülker, "Pazar bilgilerini okuyup analiz ediyoruz. Sonra farklı konseptler geliştiriyoruz. Bu yıl örneğin Golden serisinde farklı çeşitlerimiz oldu. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti. Biz de Golden'in bu serisinde İstanbul'un sembolik öğelerini Galata Kulesi'ni, Topkapı Sarayı'nı, Kaşıkçı Elması'nı kullandık. Bayram dönemi için çikolata ve şekerde 7 bin tonluk üretimimiz var. Üretimimizi bu yıl geçen yılla aynı tuttuk. Çünkü çikolata ısıya tahammülü olan bir ürün değil. Çikolatada daha çok kutulu ve sargılı ürünlere ağırlık verdik ki erime probleminin üstesinden gelelim." şeklinde konuştu. Ülker, çikolatada son dönemde iki önemli trend bulunduğunu ifade ediyor. Tüketiciler daha zengin lezzet arayışında. Geçen yılın en revaçta olan tatları, bol fındık ve fıstıklı çikolatalar. Bu ürünlerin yanı sıra bol kakaolu bitter çikolatalar da ilgi görüyor. İçi dolgulu çeşnili çikolatalar da oldukça seviliyor .

Ali Ülker, teknolojiyi kullanarak verimliliği artırmak ve ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla yatırımları sürdürdüklerini söyledi. Çikolata pazarında geçen yıllardaki hızlı büyümenin Ülker'in 2012 yılına kadar tamamlamayı düşündüğü yatırımlarını 2011 yılına almaya sevk ettiğini vurgulayan Ülker, "Kapasitelerimizi erken doldurduk. Dolayısıyla bu yıl da ciddi bir yatırım içerisinde olacağız. Net satış ciromuzun yüzde 5'ini her yıl yatırıma dönüştürüyoruz. Personel olarak baktığımız zaman da büyümemiz yıllık yaklaşık yüzde 5'ler mertebesinde seyrediyor. Farklı alanlarda istihdam oluşturmaya çalışıyoruz. Örneğin bu bayram için marketlerde bin 500 tane eleman istihdam ederek ürünlerimizi tanıtacağız." dedi. Ali Ülker, şirketin yılda 328 bin ton buğday, 215 bin ton şeker kullandığını, 450 bin ton yağı, 6,5 milyon ton sütü işlediğini, 8 bin ton da fındık satın aldığını açıkladı.
 

.
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 14:52:09
Güncelleme :5 Eylül 2010 Pazar 14:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?