19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bayram kırmızı bültenle aranacak

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Sözcüsü Ramazan Er, eski milletvekili Mustafa Bayram’ın yurt dışına kaçma olasılığı üzerinde durulduğunu belirterek, Bayram’ın yurt dışında aranması için de difüzyon hazırlığı yapıldığını söyledi.

Er düzenlediği haftalık basın toplantısında, Alaattin Çakıcı’nın polisin ihmali sonucu değil, illegal yollardan yurt dışına kaçtığını söyledi.

Er, Alaattin Çakıcı’nın Türk güvenlik kuvvetlerinin çabasıyla yakalatıldığını vurgulayarak, "Jandarma, MİT, Sahil Güvenlik Teşkilatı ve emniyet teşkilatımız koordinasyon ve işbirliği halinde çalışmaktadır" dedi.

Alaattin Çakıcı’nın telefonlarının dinlemesinin hangi kurum tarafından yapıldığının sorulması üzerine de Ramazan Er, bunun 4422 Sayılı yasa kapsamında adli mercilerin izni ve kontrolü ile gerçekleştiğini bildirdi.

Van Emniyet Müdürlüğü’nden oğlu Hamit Bayram’ın kaçırılması olayıyla ilgili hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Mustafa Bayram’ın yurt içinde mi yoksa yurt dışında mı olduğu yolundaki soruyu yanıtlarken de Er, duyumların değerlendirildiğini, Bayram’ın yurt dışında bulunma olasılığına karşı uluslararası alanda aranması için difüzyon çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Er, bu konuda bulgu elde edilmesi durumunda difüzyon yayınlanarak Bayram’ın yurt dışında da aranacağını sözlerine ekledi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 13:03:58
Güncelleme :20 Ağustos 2004 Cuma 13:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?