23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bayrama rağmen Irak’a 112 işçi daha gitti

Adana - İşsizlerin umut kapısı olan Irak’a yolculuk bayram bile dinlemedi. Kurban Bayramı’na rağmen Adana’dan 112 işçi daha ekmek parası uğruna Irak’a gitti.

Adana Şakirpaşa Havaalanı’nda aileleriyle bayramlaşarak kendilerini işçi olarak götüren özel bir firmanın kiraladığı uçakla Irak’ın yolunu tutan işçilerden bir bölümü Irak’a ilk kez gittiklerini, bir bölümü de 4 aylık çalışma süresinden sonra 12 günlük izin hakkını kullanmak üzere gelip tekrar dönmeye hazırlandıklarını belirttiler.

Irak’a olan yoğun talebin işçi ücretlerini de aşağıya çektiğini belirten işçiler, daha önce 2 bin dolara yakın ücret alırken, şimdi 750 dolara da razı olduklarını söylediler.

Irak’a işçi olarak gidenlerin arasında yaşları 20 ile 60 arasındaki işsizlerin yanı sıra geçinemediğini belirtip işinden ayrılanlar da bulunuyor.

Irak’a işçi gönderen ancak, güvenlik ve aşırı iş başvurusu nedeniyle isimlerinin gizli tutulmasını isteyen firma yetkilileri ise Irak’a başta aşçı, garson, bulaşıkçı, amele, şoför, kaportacı ve tamirci gibi çok sayıda meslek kolundan işçi gönderildiğini belirttiler.

Biri Adana’da olmak üzere Türkiye’deki 3-4 firma tarafından bugüne kadar binlerce işçi gönderildiği ve yaklaşık 10 bin işçinin ise halen Irak’ta çalıştığını belirten ilgililer, bu firmalara Türkiye’nin dört bir yanından iş başvurusu geldiğini bildirdiler.

AA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 13:41:32
Güncelleme :19 Ocak 2005 Çarşamba 13:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?