29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Baz istasyonuna ilginç tepki

Bursa'da kurulan baz istasyonuna tepki göstermek için toplanan mahalleli, cep telefonlarını yere atıp parçaladı.

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Alemdar Mahallesi Saygılı Sokak'taki bir binanın çatısına takılan baz istasyonuna tepki gösteren mahalleli, seslerini yetkililere duyuramayınca, çareyi basın açıklaması yapmakta buldu.

Aynı mahalledeki Çimen Parkı'nda Bursa Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) üyeleri ile bir araya gelerek basın açıklaması yapan mahalleli, tepkilerini ellerinde bulunan cep telefonlarını yere atarak gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan öfkeli kalabalık mahallelerindeki bazı kişilerin baz istasyonundan kaynaklanan sağlık sorunları yaşadıklarını belirterek, "Eğer biz bugün burada bir şeyler yapmazsak, gününü evde geçirmek zorunda olan çocuklar ve kadınlar kanser başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacak" diye konuştu.

Doğader yönetim kurulu üyesi Caner Gökbayrak ise, ABD Pittsburg Kanser Entitüsü'nün yayınladığı muhtıra niteliğindeki rapora göre, elektromanyetik alanların özellikle çocukları çok fazla etkilediğini, kadınlar üzerinde de meme kanseri gibi olumsuz etkileri olduğunu belirterek,

"Elektromanyetik alanların, beden üzerinde oluşan kimyasal değişimler sonucu hücre zarlarının birbirine yapışması, delikler açılması, hücre dışına madde kaçışı, sinir zarlarının bozulması ve bunun sonucu olara uykusuzluk, sinirlilik, unutkanlık, depresyon, baş ağrısı, baş dönmesi, alzheimer, parkinsson, hasarlı beyin hastalıklarına kadar uzanan sağlık sorunlarının nedeni olabileceği ortaya konmuştur" diye konuştu.

Alemdar Mahalle Muhtarı Yusuf Tunalı ise "Alemladar Mahallesi'nde çok sayıda baz istasyonu kuruldu. Yetkilerden bu baz istasyonlarının şehirden uzak yerlere taşıyıp vatandaşların ağrılarını dindirmesini istiyoruz". diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 15:13:43
Güncelleme :5 Ağustos 2008 Salı 15:17:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?