20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

'Bazen gerçekler hoş değildir'

İsrail’le Suriye arasında Türkiye’nin arabulucuğuyla yapılan barış görüşmelerinde kilit öneme sahip Golan Tepeleri’nin durumu İsrail siyasetini karıştırdı. Muhalefetin “Golan’ı veriyorsun” eleştirilerine karşı Başbakan Olmert “Henüz hiçbir söz vermedik. Ama tavizsiz barış olmaz. Bazen gerçekler hoş değildir” diye konuştu

Türkiye’nin girişimiyle İsrail’le Suriye arasında başlayan barış görüşmelerinde en önemli konu olan İsrail’in Golan’dan çekilmesi ülke siyasetinde büyük tartışma başlattı. Suriye, muhtemel bir barış anlaşması karşılığında İsrail’in, 1967’deki Altı Gün Savaşı’nda işgal ettiği stratejik önemi haiz Golan Tepeleri’nden geri çekilmesini istiyor. İsrail’de halkın büyük bir çoğunluğu, ülkenin en büyük içme suyu kaynaklarının bulunduğu bölgeye bakan Golan Tepeleri’nin iade edilmesine karşı çıkıyor. Muhalefet lideri Benyamin Netanyahu “Golan Tepelerini stratejik öneminden dolayı bırakmamamız gerekir. Diktatör bir rejimle barış yapmamamız gerekir. Bu bizim koruyabileceğimiz bir barış olmayacak” dedi.

Olmert ise Meclis’teki kapalı oturumda eleştirileri yanıtlarken İsrail’e henüz hiçbir söz vermediklerini ama taviz olmadan barış da olmayacağını vurguladı. Olmert “Bugüne kadar Suriye’yle görüşenler en acı tavizleri vermeye hazırdılar. Biliyorum bunu duymak zor. Bazen gerçekler hoş değildir” dedi. Olmert meclisteki oturumda kendisini Golan’dan vazgeçmekle suçlayanları da “Barıştan nefret ediyorsunuz. Te yaptığınız İsrail’i daha fazla savaşın içine çekmek” diye uyardı.

...
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 08:40:26
Güncelleme :27 Mayıs 2008 Salı 08:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?