18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

BDDK'dan yeni bankacılık standartı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), medya patronları başta olmak üzere, sanayicilere, vakıflara, derneklere Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları gereği, bankacılık yapma yasağı getiriyor.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, halen BDDK’da yürütülen yeni taslak çalışmalarında, aralarında medya patronlarının da bulunduğu bazı meslek kuruluşlarına bankacılık yapma yasağı getirilmesi prensip kararına bağlandı. Bankalar yasa taslağı aynen yasalaşırsa Koç’lardan, Sabancı’ya, Aydın Doğan’dan Ferit Şahenk’e, Zorlu Grubu’ndan Karamehmet ve MNG Holding’e kadar birçok ünlü işadamı medya, sanayi yada bankacılık arasında seçim yapmak zorunda kalacak.

Gazetenin haberine göre BDDK eski başkanı Engin Akçakoca tarafından hazırlanan Bankalar Kanunu’nunda değişiklik öngören yasa tasarısı askıya alında. BDDK uzmanları, Bankalar Kanunu’nda kapsamlı değişiklikler için yeni bir tasarı için çalışmalara başladı. Yeni Bankalar Yasası ile ilgili değişiklikler henüz tamamlanmadı. Gazetenin görüştüğü BDDK yetkilileri, gelişmiş ülkelerde söz konusu meslek gruplarına bankacılık yapma hakkı verilmediğini hatırlatarak, "Bu yasak Türkiye’ye özgü uygulama değil. AB uyum yasaları ve uluslararası standartların bir gereğidir. Uzan olayı da göstermiştir ki medya gruplarının bankacılık ile uğraşmaması gerekiyor" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 12:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?