18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Bebeğim erkekti kız çıktı'

Van’da erkek olarak dünyaya geldiğini iddia ettiği bebeğinin defin sırasında kız olduğunun anlaşıldığını söyleyen baba, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ağrı’nın Patnos İlçesi Akdilek Köyü’nde oturan Muhabbet Ataman (26), erken doğum nedeniyle 21 Mayıs 2005 günü Van’da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Muhabbet Ataman, Acil Servis’te doğum yaptı. Doğumun ardından hastane yetkililerinin kendilerine ’eşinin bir erkek çocuk dünyaya getirdiğini’ söylediğini ve resmi evrakta da bebeğin cinsiyetinin ’erkek’ olarak yazıldığını öne süren baba Erhan Ataman, doğumdan 2 gün sonra bebeğin öldüğünü öğrendiklerini belirtti.

Erhan Ataman, yakınlarıyla birlikte ölen bebeklerini hastaneden teslim aldıklarını ve defin işlemleri için köye gittiklerini söyledi.

Defin sırasında bebeğin kız olduğunun anlaşıldığını ifade eden baba Erhan Ataman, şunları kaydetti:

“Bir şüphe içerisine düştüm. Elimdeki yeşil karta, reçetelere ve gömme izin kağıdına tekrar baktığımda cinsiyet kısmına ’erkek’ yazıldığını gördüm. Ben de bu evrakla birlikte Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaatta bulundum. Hastanede doğumu gerçekleştiren doktor, hemşire ve hastane yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Çocuğum yaşıyorsa bana teslim etsinler. Bu duruma neden olanların cezalandırılmasını istiyorum.”

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi yetkilileri ise olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını ve konuya ilişkin daha sonra açıklama yapılacağını kaydettiler.

AA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 23:42:07
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 23:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?