22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Bebeğin cinsiyetini söyleyen program

Konya'da 500 milyon liraya satılan bir bilgisayar programı ile doğacak çocuğun cinsiyetini kesin olarak belirlemeyi vaat eden yöntem tartışmaya neden oldu. İl Sağlık Müdürlüğü, bir sivil toplum örgütünün şikayet dilekçesi üzerine olayla ilgili inceleme başlatırken, kadın doğum uzmanları yöntemin kandırmacadan başka bir şey olmadığını bildirdi.
     
     Ürünü piyasa süren firmanın Satış Sorumlusu Ersin Haksever, bebeğin cinsiyetini tercih etme imkanı sağladığını öne sürdüğü bilgisayar programını dünyada ilk defa kendilerinin geliştirdiğini iddia etti.
     
     Bu yöntemin, kendileriyle birlikte çalışan araştırmacı Osman Yıldırım tarafından bulunarak bilgisayar programı haline getirildiğini belirten Haksever, program alındıktan sonra son 4 ayın adet başlangıç günlerinin yüklendikten sonra bilgisayarın iki adet dönemi arasında, üçü kız, üçü erkek için olmak üzere 6 farklı tarih belirlediğini, belirlenen bu günlerde cinsel ilişkiye giren çiftlerin isteğe göre erkek ya da kız çocuk sahibi olabildiğini ileri sürdü.
     
     Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu ise, cinsel ilişkinin günleri gibi son derece yüzeysel yöntemle bebek cinsiyeti belirlemenin kesinlikle mümkün olmadığını söyledi.
     
     Çolakoğlu, "Ancak tüp bebek yöntemiyle çocuğun cinsiyete belirlenebiliyor. Fakat bu yöntemle bile yüzde 100 başarı garantisi verilemez. Kaldı ki bu olay ahlaken tartışmalı bir konudur" dedi.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2003 Perşembe 13:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?