20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bebek arabasına dikkat!

İskoçya'da yapılan bir araştırmaya göre, bebek arabalarıyla gezdirilirken ebeveynlerinin yüzünü gören çocuklar, duygusal ve dil açısından daha olumlu gelişiyor. Dundee Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, bebek arabalarını iten anne ve babasının yüzünü görmeyen çocukların, görenlere nazaran daha az konuştuğunu, güldüğünü ve etkileşime girdiğini ortaya koydu.

Güvende hissediyor

2 bin 722 ebeveyn ve çocuk üzerinde yapılan araştırma, bebek arabasındaki çocuğun, ebeveyninin yüzünü görünce kendini daha güvende hissettiğini ve kolayca uykuya daldığını da gösterdi. Yüzleri ebeveynlere bakan bebek arabalarında gezdirilen bebeklerin yüzde 30’u yüksek ses duyduğunda hemen ağlamaya başlarken, bu oran öne bakan bebeklerde yüzde 57’ye çıktı. Araştırmacılar, günümüzde bebek arabalarının birçok çocukta stres yarattığını belirterek, stresli çocukların ilerde endişeli yetişkinlere döndüğünü bildirdi.

Tekerlek önemli değil...

“Bebek arabası içinde hayat nasıl” adlı raporu hazırlayan Dr. Suzanne Zeedyk, “Çoğu anne ve baba bebek arabası seçerken, üç tekerlekli mi, dört tekerlek mi, güneşlikli mi, değil mi gibi önemsiz şeyleri düşünüyor. Oysa yapılan araştırmalar, bebeklerin yüzlerinin ebevynelere dönük olduğu bebek arabalarının daha sağlıklı olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 12:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?