25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bebekleri anlamak artık mümkün

Japon bilim adamları, ürettikleri yeni his ve duygu dedektörüyle bebeğin aç, uykusuz ve hastalık durumunu veya ağlama nedenini buluyor.

 

Muroran Teknolojisi Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, bebekleri anlamak için ağlamalarının istatistiksel frekans yöntemiyle analiz edildiği, bebeğin mutlu veya huzursuz olmasına göre farklı ağlama şeklinin olduğu, böylelikle ağlamanın önemli nedenlerinden birinin de ruh hali olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Ebeveynleriyle oynayan ve eğlenen çocukların olumsuz durumlarda dahil ağlamadığının ve ebeveynlerin ilgilenmediği çocukların ise en ufak olumsuz durumda dahil ağlamayı seçtiği de çalışmanın sonucunda ortaya çıktı.

Duyguların ağlama frekansı üzerinde büyük etkisi olması sebebiyle üretilen yeni his ve duygu dedektörü ile çocukların ağlama nedenini yüzde 100'e varan başarı oranı elde edecek şekilde Japon profesörler tarafından tespit edildiği açıklandı. Araştırmanın ortaya çıkardığı başka bir önemli sonuç da, herhangi bir genetik bozukluğu olan çocukların normal çocuklara göre daha fazla canı yanmış şekilde ağladığının tespit edilmesi oldu.

Muroran Teknolojisi Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, cihaz üzerinde daha fazla çalışıldığı ve taşınabilir duruma gelmesinden sonra anne ve bakıcılar için çocukları anlamada büyük faydasının olacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 18:18:48
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 18:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?