20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bedellide son nokta!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bayramlaşma programı için geldiği Sivas'ta, bedelli askerlik hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, "Belli bir noktaya gelmiş çalışmayı arkadaşlar tamamlayacaklar" dedi.

Uçak ile Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, buradan karayolu ile İnönü Konağı'na geldi. AK Parti İl Teşkilatı'nın bayramlaşma programına katılarak vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada Türkiye'nin yükselen bir yıldız olduğunu söyledi. Yılmaz, "Saraybosna'da şunu gördüm ki Türkiye büyük bir devlet. Türkiye hem doğuda hem batı da bölgenin parlayan yıldızıdır. Biz milletin hakkını korumak için varız. Yoksulun, garibanın kim nerede hakkı yeniliyorsa Kuzey Irak'ta olsun, Gazze'de olsun, Saraybosna'da olsun kimin hakkı savunulması gerekiyorsa bilin ki Türkiye onu savunacak diyoruz. Birlik ve beraberliğimizi gösterdik, birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece aşamayacağımız engel yoktur" dedi.

Gündemde olan bedelli askerlik konusunda açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gündeme geldikten sonra en kısa zamanda tamamlanması gerektiğini kaydetti. Çalışmanın bayramdan sonra tamamlanacağını vurgulayan Yılmaz, "Daha öncede açıklandı. Belli bir çalışma yapılıp bir noktaya gelmiştir. Açıklandıktan sonra af gibidir bu bedelli de. Dile getirildikten sonra, kamuoyuna duyurulduktan sonra en kısa zamanda tamamlanması lazım. Bayramdan sonra belli bir noktaya gelmiş çalışmayı arkadaşlar tamamlayacaklar. Tamamlandıktan sonra biz sayın başbakanımıza arz edeceğiz. Bakanlar kurulunda değerlendirecek ve nihai açıklamayı başbakanımız yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Bedeli askerlikte yaş sınırı hakkında, şu an belli bir yaş sınırı olmayacağını, yapılacak çalışmalar sorası Bakanlar Kurulu'nda karara bağlanacağını belirten Yılmaz, "Yaş sınırıyla ilgili kamuoyunda ne beklenti var bilmiyorum. 20'den başlar 40'a kadar gider. Bunu nasıl tespit edeceğiz? Geçmişte yapılan uygulamaları dikkate alacağız. Genelkurmay Başkanlığımızın görüşlerini dikkate alacağız. Sosyal hukuka, sosyal gerçekliğe hangisi çözüm olacaksa o yaş sınırı belirlenecektir. Şu anda öyle genel bir tanı olmadı. Başbakanımıza arz edeceğiz, sonuçta hep beraber bakanlar kurulunda karara bağlayacağız. Sonrada meclise sunulacaktır, bu iş yasayla olacaktır. Son söz milletvekillerine aittir" dedi.
Sözleşmeli erlerin Sivas'ta eğitilmesi konusunda da bilgiler veren İsmet Yılmaz, "Şimdi yıl sonuna kadar eğitim Sivas'ta başlayacaktır diye düşünüyorum. İlk aşamada 2 bin tane sözleşmeli erin sözleşmesi yapıldı. Çok yakın bir zamanda Sivas'ta eğitime başlayacaklar. 2012 yılı için 10 bin tane daha ilana çıkıldı. Onun da başvuru süresi aralık ayının sonuna kadar uzatıldı. Onlar da Sivas'ta eğitim alacaklar" şeklinde konuştu.

Bayramlaşma programına AK Parti Sivas Milletvekilleri, Hilmi Bilgin, Ali Turan, Nursena Memecan,sivil toplum kuruluşları temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2011 Çarşamba 10:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?