20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bekçiden Demirel'e 'dolandırıcılık' davası

Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel'in yanında bekçilik yaptığını söyleyen Metin Şuekinci, eski patronu hakkında "dolandırıcılık" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 1992 yılından beri Egebank'ta bekçi olarak çalıştığını iddia eden Şuekinci, Yahya Murat Demirel tarafından 3 ayrı şirketin de yönetim kurulu üyesi olarak gösterildiğini belirtti.


Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na avukatı aracılığıyla suç duyusunda bulunan Şuekinci, Egebank'a ait şirketlerle ilgisinin olmadığını ve Egebenk'ın yan şirketlerinden olan
Güven Havayollarıyla birlikte 3 ayrı şirkette yönetim kurulu üyesi olarak gösterildiğini belirtti.
Egebank'a el konulmasının ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkililerinin, kendisi hakkında ilk olarak 3 ayrı şirketin sembolik olarak toplam 15 milyar liralık alacak davası açtığını öğrendiğini belirten Şuekinci, "TMSF, bana dava açınca bu durumu öğrendim. Ben 1992 yılından beri bu şirkette bekçi olarak görev yaptım. Hiç bir yönetim genel kurulunda bir imzam yoktur. 1921 yılında bekçi olarak işe girdiğimin delilidir" dedi.


Yapılan suç duyurusu üzerine Şişli Cumhuriyet Savcılığı Yahya Murat Demirel ve Egebank eski yöneticileri hakkında "dolandırıcılık" iddiasıyla soruşturma başlattı.

İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 19:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?