25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Beklenen film yarın vizyonda

Mahsun Kırmızıgül’ün merakla beklenen yeni filmi “New York’ta Beş Minare”nin galası önceki akşam Kanyon’da yapıldı. Film, yarın vizyona girecek.

“Beyaz Melek” ve “Güneşi Gördüm” filmleri gişede başarılı olan Mahsun Kırmızıgül’ün senarist, yönetmen ve başrol oyuncusu olarak imza attığı “New York’ta Beş Minare”, yarın vizyona giriyor. Haluk Bilginer, Ali Sürmeli, Zafer Ergin, Murat Ünalmış, Engin Altan Düzyatan ve Mustafa Sandal’ın yanı sıra Danny Glover, Gina Gershon ve Robert Patrick gibi dünyaca ünlü oyuncuların da rol aldığı filmin galası önceki akşam Kanyon Alışveriş Merkezi’nde yapıldı. İşte filmle ilgili ilk yorumlar...

Nazlı Ilıcak: Güneşi Gördüm daha iyiydi

Galaya katılan Nazlı Ilıcak, filmle ilgili görüşlerini Twitter’dan açıkladı: “New York’ta Beş Minare, mesajlarla dolu bir film. Mahsun Kırmızıgül’ü tebrik edemedim, ayrı salondaydı. Haluk Bilginer’i ise bizzat kutladım. Filmde İslamofobi’ye karşı hoşgörülü İslam anlatılıyor. Ve kan davası... ‘Güneşi Gördüm’ün daha iyi bir film olduğu kanaati mevcut...”

Cüneyt Özdemir: Mesajı sen verme ben alayım

Cüneyt Özdemir, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki sayfasında “Bir film mesaj manyağı yapmak üzere yola çıkıyorsa, ben yokum arkadaş! Bırak sen verme mesajı da ben alayım. En azından alıyormuş gibi yapayım” yorumunu yaptı.

Haluk Bilginer: Çok güzel film

Galada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Haluk Bilginer, “Bence çok güzel bir film oldu. Mahsun’un yönetmenliği muhteşemdi. Mustafa Sandal da gerçekten çok iyi bir seçim, izleyince göreceksiniz” dedi.

Mustafa Sandal: Ne istediğini bilen bir yönetmen

Filmin başrolünde oynayan Mustafa Sandal, “Mahsun’un ‘Güneşi Gördüm’ filmini izledikten sonra bir saniye bile düşünmeden bu projede yer aldım. Dersini çok iyi çalışan ve ne istediğini bilen bir yönetmen o” diye konuştu.

Sinan Çetin: Mahsun yaptı iş bitti
“New York’ta Beş Minare”nin senaryosunun aslında Sinan Çetin’e ait olduğu öne sürülmüştü. Galaya katılan Çetin, “Bu filmi ilk ben yapacaktım ama araya başka işler girdi, olmadı. Şimdi Mahsun yaptı, iş bitmiştir. Senaryo olayıyla ilgilenmiyorum. Film yönetmenindir, gerisi teferruattır” dedi.

Bilginer’in kızı

Filmde Haluk Bilginer’in canlandırdığı karakaterin ‘Jasmine’ adlı kızını oynayan Amerikalı oyuncu Justine Cotsonas da galadaydı.

Atilla Dorsay: En azından üretiyor

Mahsun Kırmızıgül’ün sinema eleştirmenleri için yapacağı gösterimi iptal ettiği ve bu yüzden eleştirmenlerin tepkisini çektiği haberleri basına yansımış, Kırmızıgül ise “Böyle bir daveti hiç yapmadık ki iptali söz konusu olsun” demişti. “New York’ta Beş Minare”nin galasına katılan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, “Meslektaşlarımdan yana değilim, ben Mahsun’un daha önceki filmlerini beğenmiştim. Mahsun en azından üretiyor, bizler eleştiri bile üretemiyoruz” dedi.

İşte New York’ta Beş Minare’nin konusu

İzleyiciyle yarın buluşacak “New York’ta Beş Minare” filminin konusu şöyle: Radikal dinci bir örgütün lideri olan ve kırmızı bültenle aranan ‘Deccal’ kod adlı suçlunun Amerika’da yakalandığı bilgisi gelir. İki Türk polis, onu teslim almak için Amerika’ya gider. Ancak hiçbir şey göründüğü gibi değildir... İstanbul-New York-Bitlis üçgeninde geçen hikaye, 11 Eylül sonrası oluşan İslam paranoyasına dikkat çekiyor.


 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 10:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?