18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Beklenen oldu!

Dera kentinin eş-Şehab bölgesinden Ürdün'e geçmeye çalışan ailelere ve sınırdaki Ürdün birliklerine Suriye askerlerinin ateş açmasının ardından çatışma çıktı.

Suriyeli askerler tarafından açılan ateşte çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Ürdün'ün sınıra asker takviyesi yaptığı belirtildi.

ERDOĞAN: BÖYLE BİR ŞEY BEKLİYORDUK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye-Ürdün sınırında yaşanan çatışma ile ilgili olarak, ”Böyle bir şey bekliyorduk” dedi.

Başbakan Erdoğan, konakladığı Berkeley Otel’de basın mensuplarının sorusunu yanıtladı. Erdoğan, Suriye-Ürdün sınırında yaşanan çatışma ile ilgili sorulan soruya, ”Böyle bir şey bekliyorduk” yanıtını verdi.

ÜRKÜTEN İDDİA

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Memun Gizzi, Suriye askerlerinin Halep'e savaş uçağı ve tanklarla büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu iddia etti. Gizzi, Hama ve Şam'dan 100'den fazla tankın Halep'e doğru sevk edildiğini, bu geceden itibaren saldırının gerçekleştirileceğini söyledi.

Suriye askerlerinin Halep'e savaş uçakları ve tanklarla büyük bir saldırı hazırlığında olduğu ileri sürülüyor.

Gizzi, Suriye ordusuna ait tankların çevre kentlerden Halep'e doğru yaklaşmasının ardından Halep halkında tedirginlik oluştuğunu, bazı ailelerin bölgeyi terk etmeye başladığını öne sürdü.

Memun Gizzi, Suriye ordusunun gece tanklarla, gündüz ise MIG-21 tipi savaş uçakları ve helikopterlerle Halep'in çevresindeki yerleşim yerlerini bombalandığını iddia etti.

Gizzi, saldırı olması halinde büyük can kaybı yaşanmasından endişe duyduklarını belirtti.

"ÜZERİMİZDEN FÜZELER GEÇİYOR"

Suriye ordusu tarafından 100'den fazla tankın sevk edildiği Halep'te çatışmalar şiddetlendi. Halep'teki sıcak bölgede bulunan AA Muhabiri Samet Doğan, Halep'e atılan füzelerin üzerlerinden geçtiğini bildirdi.

Suriye ordusunun Cisr, eş-Şuğr, İdlib, Hama ve Şam'dan 100'den fazla tankı Halep'e doğru sevk etmesinin ardından kent merkezindeki saldırılar şiddetlendi. Saldırıların yoğun olduğu bölgede bulunan AA Muhabiri, çatışmanın Cisr el-Hac ve Sukkeri mahallelerinde yoğunlaştığını kaydetti.

Özgür Suriye Ordusu'nun İdlib'den yola çıkan tanklardan 2'sini imha ettiklerini duyurduğunu bildiren Doğan, “Üzerimizden şu anda füzeler geçiyor. Halep'te çatışmalar şiddetlendi” dedi.

YARALANAN ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Suriye ile Ürdün sınırında yaşanan çatışma sonucu yaralanan çocuk yaşamını yitirdi. Çatışmada yaralanan Ürdün askerinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

...
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2012 Cuma 10:12:31
Güncelleme :27 Temmuz 2012 Cuma 10:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?