20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Beklenen yatırım GE’ldi

Alparslan Korkmaz’ın ‘Forbes listesinde ilk 50 içinde bir dev merkezini Türkiye’ye getirecek’ sözleriyle duyurduğu firmanın ABD’li General Electric olduğu açıklandı. GE Healthcare 80 ülkeyi yöneten merkezini İstanbul’a taşıyacak


GENERAL Electric Company’nin (GE), 17 milyar dolar değerindeki sağlık hizmetleri şirketi GE Healthcare’in yeni uluslararası operasyon üssü Türkiye oldu. GE Healthcare, yeni uluslararası operasyon üssünü İstanbul olarak belirledi. Bölgede bulunan 80 ülke İstanbul’dan yönetilecek ve önümüzdeki yıllarda bu kapsamda Türkiye’ye milyon dolarla ifade edilen tutarda yatırım yapılacak. GE Healthcare ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı düzenledikleri ortak basın toplantısında şirketin, Orta Asya, Ortadoğu, Afrika ile Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nu kapsayan dört bölgeyi ‘uluslararası teşhis/tanı görüntüleme’ operasyonu altında GE Healthcare EAGM olarak tek bir bölgede topladığını ve bölgenin tüm faaliyetlerin İstanbul merkezinden yönetileceği açıklandı. Bu yapılanma ile GE Healthcare International’ın EAGM Bölgesi Başkanı ve CEO’su olarak Richard di Benedetto atandı. Di Benedetto İstanbul’da ikamet edecek. EAGM bölgesinden 2007 yılında 600 milyon doların üzerinde gelir elde eden GE Healthcare’in yeni yapılanmayla 2010 yılına dek iki katı büyüme kaydederek, bölgede 1.2 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

FARKLILIK YARATACAĞIZ

YENİ yapılanma ile hedeflerinin, farklılık yaratabilecekleri alanları proaktif bir şekilde tanımlamak olduğuna değinen Richard di Benedetto ‘Amacımız, yerel üniversiteler, mühendislik şirketleri ve yerel sağlık sektörü temsilcileri ile işbirlikleri kurmak. Onlarla birlikte yenilikçi çözümlere imza atmak. Özellikle ‘erken sağlık’ konusunda söz sahibi olmak istiyoruz. Dünyada 2 milyar insanın sağlık erişimi bulunmuyor. GE Healthcare olarak amacımız bu rakamı daha da aşağı çekebilmek’ dedi.

240 KİŞİYE İSTİHDAM

İLK etapta İstanbul merkezde 240 çalışan istihdam edeceklerine dikkat çeken Benedetto ‘Bu rakamı önümüzdeki yıl iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Yine bu kapsamda Türkiye’ye yapacağımız yatırım birkaç milyon dolar civarında olacak’ diye konuştu.

Peşimizden gelecekler

BÖLGEDEKİ 80 ülkedeki faaliyetlerinin İstanbul’dan yönetilmesinin Türkiye’nin GE için öneminin göstergesi olduğunu söyleyen Benedetto ‘Dünya sağlık devlerini peşimizden Türkiye’ye getirmeyi hedefliyoruz. ABD ve Avrupalı devler zaten Türkiye’de sağlık sektöründe yatırım yapma konusunda hevesli. Sanırım bizim gelmemizin ardından çok kısa vadede sağlık sektöründeki ilk yatırım haberi de gelecek’ dedi.

Yakında Avustralyalı firmayı açıklayacağız

TÜRKİYE’NİN 2007’de dünyanın 15’inci büyük, AB’nin ise en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu belirten Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz ‘Türk insanının kültürel birikimleri bölgedeki ülkelerle müzakere kabiliyetini arttırıyor. İstanbul gerek bölgedeki ülkelere 4 saat uçuş mesafesinde olması gerekse kaliteli insan gücü sayesinde daha birçok şirketin bölge üssü olmaya aday’ dedi.

Türkiye’nin operasyonel genel merkez üssü olma yolunda markalaşacağını ve birçok dünya devinin genel merkezini Türkiye’ye taşıyacağını ifade eden Korkmaz ‘18 aylık çalışmalarımızın meyvelerini yavaş yavaş almaya başlıyoruz. Şimdi çok yakın bir sürede sanayi alanında faaliyet gösteren bir Avustralyalı şirketi anons edeceğiz’ dedi. Korkmaz, Karadeniz’deki çelik yatırımının da yakında duyurulacağını kaydetti.

...
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 02:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?