22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Beko`daki yangını PKK üstlendi

Avrupa`nın ikinci büyük televizyon üreticisi Beko Elektronik`in İstanbul Beylikdüzü`ndeki fabrikasına 3 km uzaklıkta bulunan fabrika dışı sevkıyat deposunda Pazartesi gecesi çıkan yangını, yasadışı ayrılıkçı PKK/Kongra-Gel örgütü üstlendiğini açıkladı.

Halen hasar tespit çalışmaları süren yangında ölen ya da yaralanan olmamıştı.

PKK`nın yayın organı konumunda olan ve Belçika`dan yayın yapan ROJ TV`nin dün akşam saat 2000 haber bülteninde yangının, örgütün silahlı askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri`ne bağlı olarak faaliyet yürüten ``Fedai Şehir Timleri`` tarafından çıkarıldığı belirtildi.

Örgüt, bir Koç grubu şirketi olan Beko`ya düzenlenen sabotaj eyleminin, 20 Ocak`ta Şırnak`ın Kumçatı beldesi yakınlarında beş PKK`lının öldürülmesine misilleme olarak gerçekleştirildiğini belirterek, bundan sonra kendilerine yönelik operasyonların sürmesi halinde eylemlerini ``Türkiye metropollerine`` yayacaklarını söyledi.

Beko`dan bugün yapılan açıklamada, Pazartesi günü saat 2145 civarında başlayan ve şirketin kendi itfaiye ekibinin müdahalesinin ardından bölge itfaiyelerinin desteği ile ``kısa sürede kontrol altına alınan`` yangının çıkış nedeninin ``resmi yetkililerin incelemeleri`` sonunda netlik kazanacağı belirtildi.

Şirketin daha önceki açıklamasında, Beko`nun bölgedeki yedi deposundan biri olan söz konusu depodaki yangının, ilk tahminlere göre elektrik kontağından çıktığının düşünüldüğü belirtilmişti.

Depoda bulunan sevke hazır ürünlerin sigorta kapsamında olduğu bildirilirken, yangın nedeniyle ürün sevkıyatı konusunda herhangi bir aksama yaşanmadığı belirtildi.

Mamul ve az miktarda da malzeme stokunun yer aldığı depoda çıkan yangın, fabrika dışında olması nedeniyle şirketin fabrikasındaki üretimi etkilemedi. Fabrikada üretim, üç vardiya olarak devam ediyor.

Yangının neden olduğu maddi zararın, sigorta şirketi tarafından yürütülen hasar tespit çalışmalarının ardından açıklanması bekleniyor.

Beko hissesi saat 10:17 itibariyle dünkü kapanışla aynı olarak 3.12 YTL`den işlem görüyordu.
anka - sansursuz.com
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 13:30:35
Güncelleme :26 Ocak 2005 Çarşamba 16:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?