22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Bel ağrıları ciddi bir hastalığın habercisi olabilir!

Bilinçsiz ilaç kullanımının bel ağrılarını artırabileceği belirtilerek, hekim tarafından verilmeyen ilaçların kullanılmaması istendi.

Denizli Devlet Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, toplumda bel ağrılarının nedeninin düşünülmediği ve araştırılmadığı ancak toplumun büyük bir kısmının çeşitli evrelerde bel ağrısı çektiği vurgulandı. Ani bel hareketleri, hazırlıksız ağırlık kaldırma, yanlış oturuş pozisyonu gibi durumların bel ağrılarına sebep olduğu belirtilen açıklamada, insanların genellikle bellerini koruma konusunda dikkatsiz olduğu kaydediliyor. Bel kaslarının zayıf olmasının bel ağrılarının önemli sebeplerinden olduğu vurgulanan açıklamada, genelde hamalların bel ağrısı çekmedikleri, bunun da bel kaslarının kuvvetli olmasından kaynaklandığı ifade edildi.

Bel ağrısının, ciddi bir hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkabildiği, dikkatli bir muayeneden geçmeden rasgele ağrı kesici ilaç kullanmanın, mevcut hastalığın daha da ilerlemesine yol açabileceği belirtilen açıklamada, bel ağrısı olan kişilerin öncelikle bele zarar verecek hareketlerden kaçınması, ağrının geçmemesi halinde mutlaka beyin-sinir, omurilik cerrahi uzmanına muayene olması istendi.

DENİZLİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:30
Güncelleme :30 Aralık 2003 Salı 23:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?