24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Belçika'da feci kaza!

Belçika'da Quiévrain - Liège ve Louvain-La-Neuve - Braine-Le-Comte seferlerini gerçekleştiren iki yolcu treni bu sabah Soignies-Brüksel hattı üzerinde kafa kafaya çarpıştı. Halle tren garı çıkışında Buizingen mevkii üzerinde gerçekleşen kazada ilk belirlemelere göre en az 20 kişinin hayatını kaybettiğinden endişe ediliyor.

Belçika Demiryolları İdaresi SNCB'nin sözcüsü Anne Woygnet Halle tren garının çıkışında Brüksel istikametinde iki trenin kafa kafaya çarpıştığını söyledi. Polis yetkilileri birçok kişinin hayatını kaybettiğinden endişe ettiğini açıkladı. Halle Belediye Başkanı Dirk Pieters en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Belçika demiryollarının altyapısından sorumlu Infrabel şirketi ise ölü ve yaralı sayısıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. 

Olay yerinden gelen ilk görüntülerde iki trenin lokomotiflerinin kazanın şiddetiyle havaya kalktığı görülebiliyor. 20'nin üzerinde ambulans yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirmek için olay yerine sevk edilirken, itfaiye ekipleri vagonlara sıkışan yolcuları kurtarmak için büyük çaba sarf ediyor. Halle Belediye Başkanı Pieters ağır yaralıların olay yerinde ilk müdahalesi gerçekleştirildikten sonra hastanelere sevk edildiğini, hafif yaralıların ise bir spor merkezinde tedavi edildiğini belirtti.

Quiévrain - Liège ve Louvain-La-Neuve - Braine-Le-Comte seferlerini gerçekleştiren iki trenin karıştığı kazanın nedeni bilinmiyor. Üçüncü bir trenin kazaya karışmış olma ihtimali ise SNCB yetkilileri tarafından henüz doğrulanmadı. Kazanın gerçekleştiği Halle şehri Brüksel'in yaklaşık 15 kilometre güneyinde bulunuyor. Belçika'da en son 2008 yılında Huy şehrinde bir yolcu treniyle bir yük treni çarpışmış, meydana gelen kazada 2'si ağır olmak üzere 40'ın üzerinde yolcu yaralanmıştı. (CİHAN)

EUROSTAR'IN LONDRA-BRÜKSEL SEFERLERİ DURDURULDU

Belçika'nın başkenti Brüksel yakınlarında bu sabah meydana gelen tren kazasının ardından, Londra-Brüksel Eurostar tren seferlerinin durdurulduğu açıklandı.

Eurostar'ın internet sayfasından yapılan açıklamada, "Belçika'da iki trenin çarpışması sonucu meydana gelen kaza dolayısıyla, Londra-Brüksel seferleri durdurulmuştur ve gün boyu seferlerin yapılması beklenmemektedir" denildi.

Brüksel bileti olan yolculara yolculuk tarihini değiştirmelerini öneren veya bilet ücretlerinin iade edilebileceğini belirten Eurostar, Londra-Paris seferininse etkilenmediğini kaydetti.

Eurostar'la Londra'dan Brüksel'e yaklaşık 2 saatte seyahat edilebiliyor.

İngiltere ve Fransa'da Aralık ayında etkili olan kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle Londra-Paris arasındaki Eurostar tren seferlerinin iptal edilmesi ve yolcuların zor durumda kalması, Eurostar'a ağır eleştiriler yöneltilmesine yol açmıştı.  

AA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 11:31:11
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 23:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?