17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Belediye suçu meteorolojiye attı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı İdris Güllüce, İstanbul’daki yağış miktarının, Meteoroloji tarafından kendilerine bildirilenin çok üzerinde gerçekleştiğini ifade ederek, "Bu miktarda yağış olacağı bildirilmedi" dedi.

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’nde bir basın toplantısı düzenleyen İdris Güllüce, yağış miktarının birim zamanda çok yüksek olduğunu belirterek, bu nedenle trafikte aksamaların meydana geldiğini belirtti. Güllüce, aksaklıkların, suların yolları kapaması ve trafik hızının azalması nedeniyle oluştuğunu kaydederek, yollarda kalan araçların da ulaşımı olumsuz etkilediğini ifade etti.

Meteorolojinin verdiği bilgilerle, meydana gelen yağışın aynı olmadığını ifade eden Güllüce, "Bu büyüklükte yağmur beklemiyorduk" dedi. Güllüce, bundan önceki yağmurda, daha az yağış olmasına rağmen, 3920 noktada problem yaşandığını, bugün ise şimdiye kadar 2775 noktadan ihbar geldiğini belirterek, "Sorunlu bölge sayısı azaldı ve 1619’u da çözüldü.

Bu sevindirici bir gelişme" diye konuştu. Meteorolojinin ve AKOM’un, yağan yağmurun miktarını önceden tam olarak belirlemesinin bile, taşkınları önlemeye yeterli olmayacağını öne süren Güllüce, taşkın yaşanan bölgelerdeki sorunların yıllardan beri devam ettiğini ve uzun süreli çalışmalarla giderilebileceğini ifade etti. Güllüce, "114 kilogramlık yağmuru dünyada hiçbir cadde kaldırmaz" diye konuştu.

ALİBEYKÖY YIKIMI DA ERTELENDİ

Bir önceki yağmurda ve bugün, sular altında kalan Alibeyköy’deki evlerin, alınacak önlemler ve Alibeyköy Deresi’nin ıslahı çalışmaları kapsamında, bugün yıkılması kararlaştırılmıştı. Ancak yağmur sonrası sel baskınlarına karşı gerçekleştirilecek olan yıkımlar, yine yağmur nedeniyle ertelendi. Güllüce, yıkımların yapılacağı tarihin belirlenmediğini bildirdi.

İstanbul’da yaşanan sel baskınları ve taşkınlara karşı köklü çözümler için, çalışmaların yapıldığını ve devam ettiğini hatırlatan Güllüce, tüm verilerin bilgisayar ortamında değerlendirildiğini kaydetti. Güllüce, "Çalışmaların süresi farklı olabilir, bir Tavuk deresinin ıslahı için yüzlerce trilyon para ve yüzlerce gün gerekiyor" dedi. Güllüce, akşam saatlerinde sıkışıklık yaşanmaması için vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmalarını da tavsiye etti.
ANKA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 18:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?