17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Belgrad'da Bayraklı Camii ateşe verildi

Kosova'da devam eden etnik çatışmalara tepki gösteren Sırplar, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta Osmanlı'dan kalan tek cami olan Bayraklı Camii'yi ateşe verdi.
Yüzlerce öfkeli Sırp, kent merkezindeki camii çevresine yerleştirilen polisle çatışmaya girdi. Polis kordonunu yaran Sırplar, camiye molotof kokteyli attı.
Bu arada, Kosova'daki olayları protesto eden Sırplar Niş şehrinde de bir camiyi yaktı. kent merkezinde gösteri düzenleyen 2 bin kadar Sırp, camiye girerek binayı ateşe verdi. Sırbistan İslam Birliği Başkanı ve Belgrad Müftüsü Yusuf Spahiç ise, BK Televizyonu'na yaptığı açıklamada Belgrad ve Niş'teki camilerin yakılmasına tepki gösterdi. Sırbistan'da Müslümanlara karşı terör işlendiğini söyleyen Spahiç, camilerin yakılmasıyla da İslam izlerinin silinmek istendiğini belirtti.
Belgard ile Sırbistan'ın diğer şehirlerinde ayaklanan Sırpların, devlet organlarından silah talep ederek Kosova'ya savaşmak için gitmek istedikleri iddia edildi.
Öte yandan, Kosova'da kendilerine müdahale eden BM Kosova Misyonu (UNMIK) personeline sert tepki gösteren Arnavutlar, UNMIK binaları ve araçlarını ateşe veriyor. Kosova'nın İpek, Yakova, Klina ve diğer şehirlerindeki UNMIK personelinin, görev yaptıkları binalardan tahliye edildikleri öğrenildi.
ERCAN KASAP - PRİŞTİNE (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Mart 2004 Perşembe 03:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?