18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Ben istemedim, kendisi verdi'

Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, yolsuzluk iddiasıyla yargılanan müteahhit Ali Osman Özmen’den "direkt olarak borç talebi olmadığını" belirterek, "Kime desem, ödeme durumum olsa, 10 mislini de alabilirdim. Bu bir tesadüftür" dedi.

MGK’nın eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın, yolsuzluk iddiası ile yargılanan müteahhit Ali Osman Özmen’den "borç" olarak aldığı, ancak henüz ödemediği 150 bin dolarla gündeme gelen dairesinin tapu kayıtlarını Hürriyet gazetesi ele geçirdi. Tuncer Kılınç, şu an 320 bin dolar civarında değeri olan jakuzili, özel otoparklı, 244 metrekarelik lüks dairenin çok ilginç "satınalma" öyküsünü Tuncer Kılınç anlattı. Hürriyet gazetesinin haberini alıntılayarak aktarıyoruz:

175 BİN DOLARA ALDIM:

Tapu kaydında "Çukurca Mahallesi 26151 Ada 129B13D2B Paftalı 5 Parselli 1605/99980" olarak geçen daire, Ankara’nın en gözde semtlerinden Çankaya’da bulunan sitenin C Blok zemin katında. Daire tapuda Tuncer Kılınç ve oğlu Tankut Kılınç adına kayıtlı. Daireyi çok beğenen ve satın almak için Ali Osman Özmen’den 150 bin dolar "borç" alan Kılınç, Yüksel Proje İnşaat’a başvuruyor. Firma, evin değerinin 240 bin dolar olduğunu söylüyor. Ardından "pazarlık" başlıyor. Emekli Orgeneral Kılınç, dün, "55-60 bin dolarlık" bu pazarlığı Hürriyet’e şöyle açıkladı: "Daireyi 6 Ağustos 2002’de 175 bin dolara aldım. 240 bin dolara aldığım iddiası kesinlikle doğru değil. Ancak, fiyat yönünden bize biraz indirim yaptılar. Başlangıçta bana da 230 bin dolar civarında fiyat söylediler. Sonra 220 bin dolar falan demişlerdi.

ARAYA ’BİRİLERİ’ GİRDİ:

Bu aşamada araya birileri girdi, bir emekli albay dostumuz ve eşi girdi. Belki, fiyat düşmesin, daha yükseğe verdikleri başka müşterilerine ayıp olmasın diye o fiyatı söylemiş, belgede farklı göstermiş olabilirler. Ama, 240 bin dolar ödemem veya o fiyata almam gibi birşey yok, 175 bin dolara aldım."

244 METREKARE DAİRE:

Çankaya Vadi 2000 Blokları’nda bulunan lüks daire 244 metrekare. Jakuzili, 4 oda, 1 salon, 1 soyunma odası, 2 banyo, 2 tuvalet ve mutfaktan oluşuyor. İki araçlık otoparkı ve deposu da olan evin yer aldığı sitenin spor salonu da var. Dört blok ve 9 kat üzerinde inşa edilen sitenin her bloğunda toplam 20 daire var.

MÜTEAHHİDİN KIZI DA SİTEDE:

Müteahhit Özmen’in de Kılınç ile aynı sitede kızına bir daire aldığı ortaya çıktı. Özmen sitenin A Blok 4. kat 10 numaralı dairesini kızı Kadriye Özmen’e aldı. İddiaya göre, Özmen bu daire için 350 bin dolar ödedi. Yüksel Proje İnşaat A.Ş’den bir yetkili, sitedeki o özellikteki dairelerin bugünkü değerinin 320 bin dolardan az olmadığını belirtti.

Kılınç: Ben borç istemedim o verdi

EMEKLİ Orgeneral Tuncer Kılınç, sanık müteahhit Ali Osman Özmen’den "direkt olarak borç talebi olmadığını" belirterek, "Osman Bey gibi tanıdığım onlarca müteahhit, işadamı var. Kime desem, ödeme durumum olsa, 10 mislini de alabilirdim. Bu bir tesadüftür" dedi.

Kılınç, borç almasının etik olmadığı, nüfuzunu kullandığı iddialarına "katılmadığını ve saçma bulduğunu da" söyledi. Özmen’e borcunun 150 bin dolar olduğunu, dolar olarak borç aldığına dair hukuki akit yaptıklarını ve bu konuda dolar artar-eksilir diye de karşılıklı olarak helalleştiklerini anlatan Kılınç, "Ben tedbir aldım, yakında bunu ödeyeceğim" dedi.

AYDA BİR GELİRDİ:

Kılınç, CNN Türk’e yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Gölbaşı’ndaki tesislerinin yapımını üstlenen müteahhit Özmen’den borç almasıyla ilgili olarak, Özmen’i Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı yaptığı dönemde tanıdığını söyledi. Kılınç, evini elden çıkarmak istediği sırada, Özmen’in bu konuda kendisine yardımcı olabileceğini ifade ettiğini savundu. Kılınç, şu değerlendirmeleri yaptı:

BAŞKASINDAN DA ALIRDIM:

Bu borcu başka birisinden de alabilirdim. Bu, satmak istediğim daireyi aldığım şahıs da olabilirdi. Osman Bey gibi tanıdığım onlarca müteahhit, işadamı var. Kime desem, ödeme durumum olsa, 10 mislini de alabilirdim.

PARA TALEP ETMEDİM:

Ben direkt talep (borç) etmiş değilim. Ona yaklaşımım sonucunda talebim oldu. O günkü makamımda müteahhitlerle irtibatım da söz konusu değil. Kaldı ki, talep etmiş de değilim, ona yaklaşımım sonunda kendi talebi (borç verme konusunda) var.

Zamanaşımına sığınmam beni yargılayın

TUNCER Kılınç, davayla ilgili olarak hakkında, zamanaşımı nedeniyle yargılanamayacağı yönündeki haberler çıkınca, dilekçeyle Genelkurmay’a başvurduğunu söyledi. Kılınç şöyle dedi: "Gerekli yerlere (Genelkurmay) girişimde bulunarak, zamanaşımının geçerli kılınmaması talebinde bulundum. Bunu yazılı dilekçe ile istedim."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 10:48:00
Güncelleme :9 Ocak 2005 Pazar 17:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?