20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ben kendimle barışık değilim

PERYÖN 16. Ulusal İnsan Yönetimi Kongresi’nde konuşan Boyner Holding CEO’su Cem Boyner, zor bir iş yaptığını belirterek, “Ben kendimle barışık bir insan değilim, her zaman tutkuyu aradım. Çalışanlarda ve şirketlerde tutkuyu nasıl oluşturmalıyız sorusu için yıllardır düşünüyorum. İş hayatında verilecek tek ve en önemli karar birlikte çalışacağınız insanın kim olacağı ve sizin onu elinizde nasıl tutacağınız” dedi.

Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan ve yoğun katılımın gerçekleştiği “Farkında mıyız” temalı kongrede Boyner, “Kurumsal değil durumsal konuşacağım ve ben bir satış delisiyim” diyerek, şöyle devam etti:

“İşinizi playstation oynar gibi düşünün, bilgisayarda hedef var, odak var, zorlayıcı ve affedici, mutlaka birisine karşı yarışıyorsunuz. Performans yönetimini ve şirketleri de bu şekilde kullanırsak hedefe ulaşırız. Yaptığınız işte takımda herkesin bir farkı var, müşterilerinizi, çalışma arkadaşlarınızı bir şekilde elinizde tutmak zorundasınız. Personelinize ona ihtiyacınız olduğunu hissettirin, onlarla aynı dili konuşun ve güçlü yönünü ortaya çıkarmaya çalışın. Yapılan teşebbüsü ve farklılıkları desteklemek zorundasınız.”

-PERYÖN 2011 AVRUPA İNSAN KAYNAKLARI KONGRESİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK-

“Farkında mıyız” temalı kongrenin açılışında konuşma yapan PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Oğuz Duman, bu kongrenin, kendileri için olduğu kadar sektör için de bir yenilik ve değişimin haberini kendi içinde taşıdığını belirterek, “Ulusal İnsan Yönetimi ödüllerini vermeye başlıyoruz. Geçen sene bir hedef olarak sizlerle paylaştığımız 2011 Avrupa İnsan Kaynakları Kongresi’nin ev sahipliğini biz yapacağız” şeklinde konuştu.

“İnsan Kaynakları yönetiminin şirketlerin içerisinden okullara yayılarak bu bilinci çok daha erken yaşlarda yaygınlaştırmayı hedefledik ve bu projeyi bu sene PERYÖN olarak yine bu kongremizle birlikte hayata geçirdik” diyen Duman, “Hamili Kart Yakınımdır” projesiyle üniversite öğrencilerini kongrede ağırladıklarını ve onlara iş yaşamının önemli buluşma ortamını yaşattıklarını söyledi.

-“İŞ HAYATINDA FARK YARATAN EN ÖNEMLİ UNSUR ‘İNSAN’”-

PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Oğuz Duman, ‘Her şeyin değiştiği, sınırların, kuralların yerinden oynandığı, rekabet oyuncularının ve oyunun değiştiği bir dönemden geçildiğini ifade ederken, “Sorulacak en temel sorunun ‘farkında mıyız’ olduğuna karar verdik ve kongre boyunca farklı boyutlarda bu farkındalığı sorgulayacağız” dedi.

İş hayatında fark yaratan en önemli unsurun insan olduğuna işaret eden Duman, bu konudaki farkındalığın her geçen gün artarak büyüdüğünü vurguladı. Duman, artık çok daha ciddi iş planları yapıldığına değinerek, “Dünyanın en büyük krizinin yaşandığı bugünlerde bile eskiden çarşaf çarşaf haber yapılan büyük işten çıkarma haberlerini pek görmüyoruz. Artık çok daha yetkin insanlarla çalışılıyor, dolayısıyla onlardan vazgeçmek de bir o kadar zor oluyor” diye konuştu.

Kongrenin ilk gününde, “Tek Taraftan Baktığımızın Farkında mıyız?”, “Yeni İş Yapma modeli”, “Roller, Kültürler, Sesler-Farklılıkları Yönetmek”, “İnsan Kaynaktır! İnsanlarımızın Gerçekten Farkında mıyız?”, “İK’da Yeni Fonksiyonlar”, “Küresel Ekonomik Kriz, Önlemler ve Krizden Güçlenerek Çıkmak” ve “Kadınları Yönetim Kadrolarına Nasıl Taşırız?” başlıklı bir dizi konu uzmanlar tarafından ele alındı.

anka
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 16:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?