18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ben öyle birşey demedim!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kızlar üniversiteye türbanla gidecek' demediğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün bir gazetede kendi ağzından 'Kızlar üniversiteye türbanla gidecek' şeklinde verilen açıklamanın doğru olmadığını belirterek, "Türbanın siyasi malzeme yapılmaması ve tüm siyasi partilerle toplumsal uzlaşmanın sağlanması halinde çözülebilecek bir sorunla ilgili olarak kullanmadığım bir ifadenin manşetten verilmesinin meslek etiği ile bağdaşmadığı kanısındayım" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü Radikal Gazetesi'nin 'Kızlar üniversiteye türbanla gidecek' manşetli haberiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında, söz konusu gazetenin birinci ve 12. sayfasında ayrıntılı olarak yer alan sorular ve bu sorulara verilen yanıtlardan da açıkça görüleceği gibi, 'Kızlar üniversiteye türbanla gidecek' ifadesini kullanmadığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, açıklamasında haberdeki ilgili bölüme de yer verdi. Buna göre gazetedeki haber şöyle:

"Soru: İktidar olursanız başörtülü kızların üniversiteye gidebilmesi için bir şey yapacak mısınız?

K.Kılçıdaroğlu: O konuda söyledim. O sorunu biz çözeriz ve çözmeye de kararlıyız.

Soru: Nasıl çözeceksiniz?

K.Kılıçdaroğlu: Onu bize bıraksınlar. Terörü de çözeceğiz, türban sorununu da çözeceğiz.

Soru ; Türbanlı kızlar üniversiteye gidebilecekler mi?

K.Kılıçdaroğlu: Toplumsal desteği sağlayacağız. Herkesin okumasına olanak sağlayacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Biz bu sorunu çözeceğiz."

Kılıçdaroğlu, sorular ve sorulara verilen yanıtların, gazetenin manşeti hariç kullandığı haberde 'Kızlar üniversiteye türbanla gidecek' ifadesinin yer almadığını açıkça gösterdiğini vurgulayarak, "Kaldı ki, bu konuda Danıştay'ın, Avrupa İnsan Haklar Mahkemesi'nin, Anayasa Mahkememizin yerleşmiş kararları bulunmaktadır. Bilindiği gibi Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarıyla gerçek ve tüzel kişileri de bağlar. Türbanın siyasi malzeme yapılmaması ve tüm siyasi partilerle toplumsal uzlaşmanın sağlanması halinde çözülebilecek bir sorunla ilgili olarak kullanmadığım bir ifadenin manşetten verilmesinin meslek etiği ile bağdaşmadığı kanısındayım" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 18:55:43
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 19:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?