24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

“Ben sahtekar değilim” yazılı pankart ile Ankara’ya kadar yürüyor

Tarsus’ta tiyatro yazarlığı, yönetmenliği, lokantacılık yapan evli ve bir çocuk babası 35 yaşındaki Serdar Baykal, ilginç bir protesto yöntemiyle Ankara’ya kadar yaya olarak yürüyüp sesini kamuoyuna duyurmak amacında.

Sekiz yıldır tiyatro sanatıyla ilgilenen ve hali hazırda lokanta işletmeciliği yapan ve işlettiği lokantaya ruhsat alamamasından ötürü ve işlerinin ekonomik krize bağlı olarak da kötü gitmesinden dolayı borçlarını ödeyemez hale gelince, düştüğü çıkmazdan kurtulmak için çareyi böyle bir eylemi gerçekleştirerek aramaya başladı.

Serdar Baykal, “BEN SAHTEKAR DEĞİLİM, İŞİM TERS GİTTİ . BORÇLARIMI ÖDEYEMİYORUM” yazılı pankart ile Ankara’ya kadar yürümek için geçen Cuma günü yola çıktı.

Baykal, yollara düşmeden önce şunları söyledi:

“Tarsusluyum. Sekiz yıldır tiyatroculuk yapıyorum ve şu an lokanta işletiyorum. Sekiz yıldır bir çok oyuna imza attım ama ne kültür bakanlığından ne de başka bir yerden destek gördüm.

İşyerimden kazandığım para ile tiyatromu finanse etmeye çalıştım. Lokantamı işletirken; ruhsatla ilgili problemlerimi çözemediğimden dolayı işyerimi kapatmak zorunda kaldım; dolayısıyla borçlarımı ödeyemez hale geldim. Benim insanlardan ricam sadaka istemiyorum sadece borçlarımın ertelenmesini veya bana işlerimi düzeltmek için birilerinin kredi veya borç vermesini istiyorum. İşlerimi düzeltmek için 10 milyara ihtiyacım var” dedi.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2003 Pazartesi 12:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fırat korkmaz IP: 85.98.198.xxx Tarih : 31.07.2006 18:33:19
ateş böcekleri sanat topluluğu genel sanat yönetmeniyim...serdar baykal benim ustam olur; yani beni bu hallerime getiren insan...durumu beni kahretti ustamın...lütfen biz tiyatro sanatçılarına sahip çıkılsın...lütfen...biz olmadan millet kendi derdine gülemiyor,ağlayamıyor...