23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Benden de bir çocuk feda olsun !

 Başbakanlık önünde yapılan eylemlere dün bir yenisini ekledi. İşlettiği lokantası batan Ebil Göktaş (33) ismindeki şahıs, dün imam nikahlı eşi Zennure Kayaş ve iki yaşındaki kızı Perihan ile birlikte Başbakanlığın önüne geldi. Göktaş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakanlık önünde açıklama yapan Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e "Sayın devlet büyüklerim, Sayın Bakanım, size bir çocuk hediye etmek istiyorum" diye bağırdı. Televizyonların açıklamayı canlı yayınlandığı sırada gerçekleşen eylem anında kamuoyuna yansıdı. Çocuğunu havaya kaldırarak Bakan Çiçek'e gösteren vatandaşın ağzı polisler tarafından kapatılarak etkisiz hale getirildi. Protestocunun etkisiz hale getirilmesinden sonra Çiçek, konuşmasını sürdürdü. Eylemcinin eşi Zennure Kayaş, kocasının polisler tarafından sürüklenerek götürüldüğünü görünce, "Ona bir şey yapmasınlar, onun bir suçu yok" diye bağırmaya başladı. Başbakanlık korumalarının eyleme müdahalesi sırasında küçük çocuğun korku dolu gözleri objektiflere yansıdı. Korumaların çocuğun kolunu tutmasıyla, çocuğuna sımsıkı sarılan anne Zennure Kayaş, Perihan'ı korumalara vermek istemedi. Korumaların kucağında ağlayan küçük Perihan ağlamaya başlayınca annesine teslim edildi.

BORÇ ÇILDIRTMIŞ

 Eylemci Göktaş ve ailesi Çankaya Merkez Karakolu'na götürüldü. Ebil Göktaş ilk ifadesinde, Altındağ'daki lokantasının iş yapmadığını, bu nedenle de ekonomik sıkıntı çektiğini söyledi. Piyasaya yüklü miktarda borcu olduğunu belirten Göktaş, "Derdimi anlatmak için TBMM'ye gittim. Muhatap bulamayınca geri dönüyordum. Bu sırada kalabalık olan basın mensuplarını gördüm, daha önceki başbakanlık eylemleri aklıma geldi çocuğumu havaya kaldırarak bağırdım" dedi.

KORUMA REZALETİ!

 Başbakanlık önündeki eylemin görüntülerini televizyondan izleyen emniyet üst düzey yetkilileri, eyleme müdahale eden Başbakanlık korumalarının uyarılmasını kararlaştırdı. Küçük çocuğun korumalar tarafından annesinin kucağından sert şekilde alınmasının çok yanlış olduğunu savunan yetkililer, "Böyle davranılması doğru değil. Bu tür davranışlar polis-halk ilişkisini zedeler" dediler. Kadın eylemcilere, bayan polis memurunun müdahale etmesi gerektiğini de vurgulayan yetkililer,"Büyük eylemlerde bile kadın göstericilere kadın polis memurları müdahale ediyor" şeklinde konuştular.

Yayın Tarihi : 1 Nisan 2003 Salı 00:00:01
Güncelleme :5 Ağustos 2004 Perşembe 11:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?