18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Beraat eden tek komutan!

Balyoz davasında tek bir komutan beraat etti. Beraat kararı verilen 36 isim arasında, tek rütbeli Albay Zafer Arısoy bulunuyor. Savcı beraate itiraz etti.

Balyoz davasında 325 sanık 13-20 yıl arasında hapis cezalarına mahkum olurken, tek bir komutan beraat etti. Mahkeme heyetinin beraat kararı verdiği 36 isim arasında, tek rütbeli emekli Albay Zafer Arısoy bulunuyor. Diğer 35 sanık ise Astsubaylardan oluşuyor. Arısoy’ın beraatine savcı itiraz etti.

Balyoz iddianamesinde hakkında ağır hapis cezası istenen Albay Zafer Arısoy’un adı, ‘’'Balyoz Harekat Planı'nm ''İcra'' bölümünde ''Balyoz Güvenlik Harekat Planı kapsamında kendilerine kişiye özel olarak görev tevdii edilen ve bu onurlu görevi kabul eden personel’’ listesinde yer almıştı. 11 ve 17 numaralı CD içerisinde Arısoy, ‘’ Özel operasyon, gözaltı ve sorgulama timinde görevli personel’’ olarak geçiyordu.

Arısoy ise savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde ‘’2003 yılındaki plan seminerine katılmadım. O tarihte İstanbul İstihbarat Başkanlığında Albay rütbesiyle Güvenlik Subayıydım. Balyoz ve Oraj planlarını daha önce duymadım. Balyoz planı kapsamında herhangi bir görev almadım’’ demişti. Savcılık ise, Arısoy’un ‘’Seçimle gelmiş hükümeti cebir ve şiddet yoluyla devirmeyi amaçlayan darbe planı dahilinde teşkil olunan gözaltı timlerinde görevlendirildiği, hükümeti cebren iskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs suçunu işlediğini’’ iddia etmişti. 

Gazeteport
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2012 Çarşamba 10:10:25
Güncelleme :26 Eylül 2012 Çarşamba 10:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?