18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Berdel evlilikleri artıyor

Siverek'e bağlı Karacadağ Beldesi'nin Yaygılı ve Uzunziyaret köylerinde ikamet eden Cerabi aşireti mensuplarından Karataş ve Dinek aileleri, başlık parası yüzünden çocuklarını berdel usulü ile evlendirdi.
     
     Başlık parası vermemek için karşılıklı olarak eşit verilen çeyizlerle berdel evliliğine razı olan Ferit (18), Zehra Karataş (16) isimli kardeşler ile Büşar (19), Gülistan Dinek (17) kardeşler, köy meydanında davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla dünya evine girdiler.
     
     Zılgıtlar içerisinde son kez yakınlarından ayrılan gelinler, daha sonra bindikleri arabalarla her iki köyün ortasında buluşarak düğün evine geri döndüler.
     
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde törelerin halen hüküm sürmesi nedeniyle gençlerin kaderlerine boyun eğdiğini ve sevdiği biriyle evlilik yapma şanslarının çok az olduğunu belirten Eyyüp Tasni, "Benim kız kardeşim olmadığı için evlendiğim zaman 50 koyun ile 1992 yılında 700 milyon lira başlık parası verdim, halen bunun acısını çekiyorum. Şimdi benim durumuma düşmemek için bazı aileler başlık parası yerine kız çocukları varsa berdel edip çocuklarını evlendiriyorlar" dedi.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2003 Pazartesi 13:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?