15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Berlin'de Kürtler'in eylemi

Berlin'de yaşayan bazı Kürtler, Türkiye'nin Kuzey Irak'a düzenlediği sınır ötesi operasyonu protesto etmek için Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi.

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği önündeki gösteriye yaklaşık 100 gösterici katıldı. Gösteri, hemen hemen katılımcı sayısı kadar polis tarafından takip edildi.

östericilerin basın mensuplarına bilgi vermek istememesi ve görüntü alınmasına müsade etmemesi nedeniyle zaman zaman göstericiler ve basın mensupları arasında tartışma yaşandı. Alana polis kontrolünden sonra girebilen göstericiler, "Türk Ordusu Irak'tan çekilsin" sloganları attı.

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu'ndan Tijen Kaplan, bu etkinlikleri sürdüreceklerini söyledi. Almanya'daki tüm sivil kuruluşlara çağrıda bulunduklarını ifade eden Kaplan, "Biz Türk devletinin ve ona yardım eden güçlerin yaptığı hava operasyonuna karşıyız. Orada ölen siviller var. Ekolojiye de zarar veriliyor" dedi.

Dün akşam da, ani bir kararla Berlin'de Küçük İstanbul denilen ilçe Kreuzberg'deki Moritzplatz ile Kotbussertor arasında yürüdüklerini ifade eden Kaplan, Almanya ve Avrupa çapında daha geniş kapsamlı etkinlik planladıklarını belirtti. Kaplan, Alman halkından da dayanışma beklediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 23:18:03
Güncelleme :21 Aralık 2007 Cuma 10:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?