20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Berlin'de olaylı 1 Mayıs

1 Mayıs İşçi Bayramı için Almanya'nın başkenti Berlin'de toplanan göstericiler polisle çatıştı. Yaşanan olaylarda çok sayıda kişi yaralanırken, polis birçok göstericiyi gözaltına aldı.
Berlin'de Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde toplanan çoğunluğu Alman ve Arap yaklaşık 6 bin kişi, aşırı alkolün de etkisiyle çevredeki binalara ile polise taş ve şişelerle saldırmaya başladı.
Bölgede 8 bin personelle yoğun güvenlik önlemleri alan polis, aşırı solcu göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Yaşanan çatışmalarda çok sayıda gösterici yaralanırken, birçok kişi de gözaltına alındı. Eğitimli polis köpekleri de, saldırdıkları bazı göstericileri yaraladı. Olaylar sırasında sarhoş olduğu görülen çıplak bir göstericinin yaptığı hareketlerle polisi protesto etmesi dikkat çekti.
Olaylar devam ederken, çevre illerden gelen ekiplerle desteklenen Berlin polisi semtte güvenliği sağlamaya çalışıyor.
1 Mayıs İşçi Bayramı için Almanya'nın başkenti Berlin'de toplanan göstericiler polisle çatışmaya devam ediyor.
Berlin'de Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde toplanan çoğunluğu Alman ve Arap yaklaşık 6 bin kişi, bölgede bulunan 4 caddeyi trafiğe kapatarak, cadde bulunan plastik çöp bidonlarını barikat olarak kullandı. Barikat olarak kullanılan çöp bidonları daha sonra göstericiler tarafından ateşe verildi. Olay esnasında Alman Polisi göz yaşartıcı silah kullanırken, çok sayıda göstericiyi de göz altına aldı.
Gösteriler esnasında atılan taş ve şişelerden çok sayıda polis ve basın mensubu yaralanırken, olayların sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Göstericileri dağıtmak için panzer kullanan Alman Polisi'nin, geçen yıla oranla müdahalesinin daha sert olduğu gözlendi.
BERLİN - İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2004 Pazar 09:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?