19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Berlusconi, AB'ye ateş püskürdü

Ünlü gazeteci Bruno Vespa’nın sunduğu "Porta a Porta" adlı siyaset programına canlı yayında konuk olan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, AB’ye ateş püskürdü. İtalya’nın ekonomik karnesine zayıf veren AB’yi eleştiren Berlusconi, bunun AB Başkanı Romano Prodi’nin eseri olduğunu ileri sürdü.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, dün akşam Rai’de yayınlanan Porta a Porta adlı siyaset programına canlı yayın konuğu olarak katıldı. Ünlü gazeteci Bruno Vespa’nın sorularına duygularının esirinde cevaplar veren Berlusconi, ülkesinin ekonomik karnesine zayıf veren AB’yi topa tuttu. AB için, "Onların yaptığı hesaplara inanmıyorum" diyen Başbakan, 2005 yılına daha az vergiyle girileceğini; şu anda ortalama yüzde 45 olan vergi oranlarının da önümüzdeki yıl itibariyle yüzde 23 ila 33’e düşürüleceğini açıkladı. İtalya Başbakanı, bu düzenlemeyle birlikte ülke ekonomisinin hareket kazanacağını ileri sürdü.

Berlusconi, konu hakkında, "Biz Avrupacı bir hükümetiz. Öyleydik. Öyle de olacağız. Ancak AB’ye inanmak, şu anda, AB politika sahnesinin kahramanlarına inanmak anlamına gelmiyor. Şimdiye kadar çok zarar verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Neyse ki Haziran ayında seçimler var. Hepsi evlerine gidecek" dedi.

Başbakan’ın bu sözleri, canlı yayında şok etkisi yaptı.

İtalya Başbakanı, Rai’deki program boyunca, AB Başkanı Romano Prodi’ye de çattı. Ülkesinin ekonomik karnesine zayıf verilmesinden Prodi’yi sorumlu tutan Berlusconi, AB’de İtalya karşıtı bir hava estirildiğini öne sürdü.

ROMA-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2004 Çarşamba 14:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?