18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Beşiktaş-G.Birliği maçı yeniden

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 1-1 sona eren Beşiktaş-G.Birliği maçının, başından itibaren tekrar oynanmasına karar verdi. Karşılaşma 9 Mart Çarşamba günü İstanbul’da yapılacak.


Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Zekeriya Alp, Birinci Süper Lig’de Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında yapılan ve 1-1 berabere sonuçlanan maçın tescil edilmediğini belirterek, 9 Mart 2005 tarihinde karşılaşmanın yeniden oynanacağını bildirdi.

Zekeriya Alp, Çeşme’deki Futbol Federasyonu yönetim, denetleme ve hukuk kurulları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu’na yansıyan birçok sorunun görüşüldüğünü ve karara bağlandığını söyledi.

Geçen hafta İstanbul’daki Beşiktaş-Gençlerbirliği karşılaşmasında hakemin yaptığı kural hatasıyla ilgili maçın teknik bilgilerini toplandıklarını, gözlemci ve maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu’nun raporlarını ele aldıklarını, kural hatası yapıldığını belirlediklerini anlatan Alp, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Federasyonumuz Beşiktaş-Gençlerbirliği maçının 1-1 biten sonucunu tescil etmeyerek, tekrar oynanmasına karar verdi. Maçın 9 Mart 2005 tarihinde yapılması kararı alındı. Maçta Beşiktaş’tan Tayfun ve Çağdaş ile Gençlerbirliği’nden Ömer ve Kerem’in sarı kartla disiplin cezası almamış kabul edilmesine karar verdik. Maçın tekrarıyla ilgili Gençlerbirliği’nin maddi bir kaybı söz konusudur. Maddi konularda 2 kulübün mutabakatta bulunmasını önerdik. Şayet bu konuda 2 kulüp arasında bir mutabakat olmazsa, bu konuda Futbol Federasyonu yönetimi karar alacak. Kötü tezahüratla ilgili Beşiktaş Kulübü ile sürdürülen disiplin koğuşturmasının devamına karar verdik.”

Toplantıya Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, yönetim kurulu üyeleri Hasan Doğan, Şekip Mosturoğlu, Mahmut Özgener, Asım Atmaz, Serdar Güzelaydın, Mehmet Baykan, Zekeriya Alp, Davut Dişli, Ufuk Özerten, Erdal Atalay ve Rıfat Besceli katıldı. Federasyon yönetim kurulu üyesi Osman Çağlıkoç ve enerji yolsuzluğu nedeniyle gözaltına alınan yönetim kurulu üyesi Cemil Kazancı toplantıya katılamadı.

REZERV LİG GÖRÜŞÜLDÜ

Gelecek sezonun planlamasını da bu toplantıda ele aldıklarını belirten Alp, "Birinci Süper Lig, Birinci Lig, Türkiye Kupası ve Rezerv Lig ile ilgili taslakları görüştük. İlerleyen günlerde Birinci Lig kulüplerinin de katılımıyla mart ayında bu taslağı ele alıp, değerlendirip, gelecek sezona hazırlık yapacağız. Bayan futboluyla ilgili zaman zaman basınımızda haberler yer alıyor. Biz de gelecek sezon yalnızca gençlere yönelik bir Bayanlar Ligi kurmak istiyoruz. 2005-2006 sezonuna yönelik Bayanlar Futbol Ligi ile ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Bu lig 20 takımlı olacak, deplasmanlı olacak, ağırlığı İstanbul kulüpleri olmak üzere Adana ve Mersin bölgeleri de katılacak" dedi.

Alp, ilerleyen günlerde İstanbul The Marmara Otel’de Merkez Hakem Kurulu ile ilgili de ortak bir toplantı yapacaklarını bildirdi.


AA / HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 14:51:23
Güncelleme :12 Şubat 2005 Cumartesi 14:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?