17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Beşiktaş olayı TBMM'ye taşındı

 CHP Manisa Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Yetenç, "Türkiye'yi Avrupa'da başarıyla temsil eden Beşiktaş'a yapılanları reva görmek hiçir spor adamına yakışmaz. Beşiktaş'a vurulan her darbe, Avrupa'da Türk futboluna vurulur. İnönü Stadyumu'nda oynanan oyunun şimdi de masa başında devam etmesine 'dur' demek lazım. Masa başında alınan her karar Beşiktaş'ı değil Türk futboluna vurulan bir darbe olacaktır" dedi.
Yetenç, Parlamento'da yaptığı yazılı açıkmlamada, Beşiktaş-Samsunspor maçını değerlendirdi. "Lige renk getirmek adına Türkiye süper liginin güzide kulübü Beşiktaş üzerinde oyunlar oynanmasını kabul etmiyorum" ifadelerine yerveren Yetenç, "Bir siyasetçi ve Beşiktaş kulübünün üyesi olarak yaptığım bu açıklamada dün İnönü Stadyumu'nda yaşanan olayların kahramanlarını başta maçın hakemi Cem Papila olmak üzere kınıyorum. İnönü Stadyumu'nda dün futbol katledilmiştir. Bu işlem lige hava getirme ve yayıncı kuruluşun ekmeğine yağ sürme adına yapıldı. Perde arkasında bu tür olaylar oynanmasını kabul edemeyiz. Merkez Hakem Komitesi Başkanı Bülent Yavuz başta olmak üzere olayın tüm sorumlularını açıklama yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
Yetenç, oyunun daha başında masa başı oyunu olduğunun sinyalleri verildiğini idida ederek, maçı yörüngesinden çıkarmak için hakem Papila'nın elinden geleni yaptığını ve Beşiktaşlı futbolcuların da gerildiğini kaydettti. Yetenç, yazılı açıklamasında şöyle dedi:
"Türkiye'yi Avrupa'da başarıyla temsil eden Beşiktaş'a yapılanları reva görmek hiçir spor adamına yakışmaz. Beşiktaş'a vurulan her darbe Avrupa'da Türk futboluna vurulur. İnönü Stadyumu'nda oynanan oyunun şimdi de masa başında devam etmesine 'dur' demek lazım. Masa başında alınan her karar Beşiktaş'ı değil Türk futboluna vurulan bir darbe olacaktır. Bu yüzden Spordan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'u olaylara el koymaya çağırıyorum. Her iki isim üzerlerine düşen sorumluluk kadar bundan sonra yaşanacak olayları engellemeliler".
ALİ ULURASBA - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2004 Pazartesi 15:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?