18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Beşiktaş şampiyonluğu fener'e mi sattı?

Nokta dergisi, bugün piyasaya çıkan sayısında  Beşiktaş’ın geçen yıl şampiyonluğu kaybedişindeki ürpertici "rivayet"in öyküsünü sayfalarına taşıdı.

Serdar Bilgili’nin borsa operasyonlarından, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a uzanan, Sedat Peker’in önemli aktörlerinden biri olduğu "rivayet"e göre; Arsan Tekstil hisselerinde düşünülen manipülasyon sonuç vermeyince ortalık karıştı. 20 milyon dolarlık borsa spekülasyonunda kazanılacak para 100 milyon dolardı ve "zarar yazılınca" Bilgili’den bu paranın tazmini şart koşuldu. Pazarlıkta uzlaşma zemini yaratıldı ancak arayı bulan Fenerbahçe Başkanı’nın tek şartı vardı; ligin ilk yarısını 9 puan farkla kapatan Beşiktaş şampiyonluktan feragat edecekti. Fırtınalı maçların ardından şampiyonluk kalesi Fenerbahçe’ye geçmiş, Bilgili ise borsada manipülasyon suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Gazetecilere "Kimseden borç almam. Borsada yıllardır tek bir kağıdım, tek bir işlemim yok" diyen Serdar Bilgili ise bugün "resmen" borsa yasaklısı.

Sermaye Piyasası Kurulu 31 mart 2003 tarihli açıklamasıyla Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili ile eski MHP Milletvekili Cemal Enginyurt ve bir çok isim hakkında suç duyurusunda bulunma kararı almıştı. SPK, Bilgili ve Enginyurt’a borsada işlem yasağı da koydu.

NOKTA - KENTHABER
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 03:04:58
Güncelleme :31 Ekim 2004 Pazar 13:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?