18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Beşiktaş seriye bağladı!

Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde Beşiktaş, konuğu olduğu Orduspor'u 1-0 geriye düştüğü maçta İbrahim Toraman ve Oğuzhan Özyakup'un golleriyle 2-1 mağlup etti.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta karşılaşmasında son 7 maçında 1 galibiyet 3 mağlubiyet ve 3 beraberlikle zor günler geçiren Orduspor'un konuğu oldu.

Mücadeleye iki takım da temkinli başladı. Rakibini üzerine çekmek isteyen Orduspor ilk dakikalarda orta sahada pres yapmayı tercih ederken Beşiktaş maçın başlama düdüğünden itibaren top çevirerek rakip sahada kontrolü eline geçirmek için uğraştı.

Özellikle sağ kanadı kullanan Beşiktaş ilk 5 dakika geride kalırken Hugo Almeida'yı topla buluşturmak istedi, Orduspor savunması Portekizli oyuncuyu bir an olsun yalnız bırakmadı.

8. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Olcay ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top auta çıktı.

13. dakikada sağ kanattan kesilen ortaya Almeida yükseldi, kale sahası içinde Fornezzi'le çarpışınca Fornezzi yere düşerken direğe de çarpınca sakatlık geçirdi. Sağlık ekipleri Fornezzi'ye müdahale ederken saha görevlileri de yamulan direği düzeltmeye çalıştı.

23. dakikada ev sahibi ekip golü buldu. Stancu sağ kanattan ceza sahası içine yerden oynadı, Hasan Kabze topla buluştu, vuruşunu yaptı ve top McGregor'un parmaklarına da çarparak aplarla buluştu: 1-0

26. dakikada Beşiktaş'ta Necip ceza sahası içinde kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

34. dakikada korner atışında ceza sahası içine gelen ortaya Sivok kafayı vurdu ve top Fornezzi'den sekti sonrasında altıpas içinde yaşanan karambolde İbrahim ve Ersan aynı anda topa vurdular ve top ağlarla buluştu: 1-1

İlk yarının sonlarına doğru hem Orduspor hem Beşiktaş rakip kalede pozisyona girdiler ancak son vuruşlarda etkili olamayan iki ekip de kendilerini öne geçirecek golü bulamadılar.

İlk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıya Orduspor hızlı başladı. Devrenin ilk dakikalarında hızlı paslarla Beşiktaş yarı sahasında top çeviren ev sahibi ekip kanatlardan topu taşıyarak ortalarla pozisyon aradı. Beşiktaş, rakibinin bu baskılarına yarı sahasına çekilerek karşılık vermeye çalıştı.

48. dakikada Holosko ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

54. dakikada Beşiktaş öne geçti. Oğuzhan ceza yayı üzerinde topla buluştu, dönerek bir anda sert bir şut çekti ve Fornezzi'nin atladığı fakat müdahale edemediği top köşeden ağlarla buluştu 1-2

58. dakikada Beşiktaş atağında tine Oğuzhan ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama kaleci Fornezzi topu çıkardı.

Maçta 65 dakika geride kalırken Beşiktaş % 59, Orduspor ise % 41'luk topla oynama oranına sahipti.

68. dakikada gelişen Orduspor atağında Şamil ceza sahası önünden kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

69. dakikada Beşiktaş'ta Almeida ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

Maçta 75 dakika geride kalırken Orduspor beraberliği yakalamak için yavaş yavaş Beşiktaş yarı sahasına yerleşmeye başladı. Beşiktaş hızlı ataklarla çıkmaya çalışırken hücumda çoğalamayınca ataklardan eli boş döndü.

80. dakikada Orduspor'da Umbides sağ kanattan serbest vuruş kullandı, arka direkte Roversio kafayı vurdu ama top yan ağlarda kaldı.

Maçta başka gol olmadı ve Beşiktaş deplasmanda Orduspor'u 2-1 mağlup etti.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Beşiktaş'ı konuk eden Orduspor'un taraftarları, karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi.

Mor-beyazlı taraftarlar, 30 ile 70 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan biletlerin tamamını maç günü tüketerek tribünleri tıklım doldurdu.

Yaklaşık 13 bin dolayında Orduspor taraftarı tribünde yer alırken, bin 500 kişilik siyah-beyazlı taraftar da Ordu deplasmanında takımını yalnız bırakmadı.

-Fernandes kadroda yok-

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Portekizli golcü Manuel Fernandes maç kadrosunda yer almadı.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon sergilediği oyunun yanı sıra, 5 gol atıp ve 6 asist yaparak siyah-beyazlıların skorlarına büyük katkı sağlayan Fernandes, sakatlığı nedeniyle Ordu deplasmanında takımını yalnız bıraktı.

Kırmızı kart cezalısı Almeida ise cezasını hafta içi oynanan Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında çekerek takımdaki yerini aldı.

-Orduspor'da 5 eksik-

Orduspor'da ise sakatlıkları devam eden David Barral, Agustin Garcia, Onur Tuncer ve Selçuk Şahin'in yanı sıra sarı kart cezalısı Miguel Garcia 18 kişilik maç kadrosuna dahil olamadı.

-Yoğun güvenlik önlemi-

Maç öncesi Ordu Emniyet Müdürlüğü'nce şehirde ve stat çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Stat çevresi ve içerisinde 500'ü polis, 500'ü de özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam bin personel görev yaptı.

Karşılaşmayı, KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar da izledi.

...
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2012 Cumartesi 21:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?