19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Beşiktaş Sinan Engin'in görevine son verdi

 Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, yurtdışına sahte pasaportla kaçtığı iddia edilen Alaattin Çakıcı'nın vize işlemlerinin BJK antetli belgelerle gerçekleştirilmesi olayıyla ilgili açıklama yaptı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan yazılı açıklamada, konunun medyadan öğrenilmesinin ardından kulüp bünyesinde iç soruşturma başlatıldığı ve soruşturma sırasında elde edilen bilgilerin adli soruşturmayı yürüten Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcılığı'na iletildiği belirtilerek, gazetelerde yer almaya devam eden ''vize olayı''yla ilgili olarak yeni bir açıklama yapma gereğinin duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Olayı gazetelerden öğrenmemiz üzerine iç soruşturma yapılmaya başlanmıştır. Bu soruşturma esnasında elde ettiğimiz bilgiler adli soruşturmayı yürüten Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcılığı'na başkanlığımız düzeyinde iletilerek, yapmamız gerekenler konusunda talimat beklediğimiz arz edilmiştir.

Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcılığı tarafımıza çok yönlü olarak ve hassas bir biçimde soruşturmanın yürütüldüğü bildirilerek, sessiz kalmamızı ve gerektiğinde uyarıda bulunulacağını emretmişlerdir.

Zarureten bugüne kadar genel anlamda açıklamalarla yetinmiş bulunmaktayız.

Olay tarafımızca gazetelerden öğrenilmiştir.

Sözlü ve yazılı yayın organlarında yer alan olaylar, işlemler ve tüm tasarruflarla uzaktan, yakından ve en ufak bir şekilde Beşiktaş Kulübü'nün ilgisi ve bilgisi bulunmamaktadır. Bilgisi dahi bulunmayan olaylarda bir tasarrufun da bulunması kesinlikle mümkün değildir.

İç soruşturma çalışmalarımız devam ederken konuyla ilgili birimin sorumlusu çalışanımız Kerem Eymür'ün iş akdi sona erdirilmiştir.

Gazetelerde adı sıkça geçen menajer Sinan Engin'in görevi bıraktığını deklare etmesi herkesin malumudur. Kulüpçe de Sinan Engin ile ilişkilerimiz kesilmiştir.

Medyada yer alan haberler, kulübümüzü aşırı ve haketmediği bir şekilde yıpratmaktadır.

Yasal olmadığı iddia edilen yollarla bilgimiz dışındaki işlemlerden gerek kulüp ve gerekse başkanlık makamı olarak sorumlu tutulmamız ve adeta hedef gösterilmemiz adaletli değildir.''

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2004 Cuma 16:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?