29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Besim Tibuk'a suç duyurusu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), usulsüz hisse devir işlemi nedeniyle aralarında Liberal Demokrat Parti eski Genel Başkanı Besim Tibuk’un da yer aldığı 16 Net Holding yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulunulması kararı aldı.

Kurul, Net Turizm ve Net Holding nezdinde yapılan incelemeyi sonuçlandırdı. Net Turizm ve Net Holding iştiraklerinden Side Turizm, Asyanet ve Net Yapı tarafından gerçekleştirilen hisse senedi devir işlemlerinden dolayı Side Turizm, Asyanet ve Net Yapı’nın dolayısıyla Net Turizm ile Net Holding’in malvarlığının toplamda 12 milyon 454 bin YTL azalma olduğu belirlendi.

Bu tutarın Kurulun 25 Nisan 2008 tarihli kararında belirtilen şekilde kanuni faizi ile beraber iade edilmemesi nedeniyle, hisse senedi devir işlemlerinin yapıldığı tarihte görevde bulunan Net Turizm ve Net Holding yönetim kurulu üyeleri ile, birlikte fiile iştirak eden Side Turizm, Asyanet ve Net Yapı yönetim kurulu üyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Bu çerçevede, Besim Tibuk, Cemal Cenap Aybay, Gündüz Kibar, Kadir Çelik, Metin Mevlüt Aşçı, İhsan Aydın, İsmail Kırtay, Haluk Elver, Fethi Tibukoğlu, Hayat Neşe Ekiz, Mehmet Ceritoğlu, Cemal Can Pulak, Mümtaz Pehlivanlı, İsmail Emen, Işık Biren, Nizamettin Akar hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Yatırımcıların anılan zararda sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyelerinin hukuki sorumluluğu yoluna gidebilecekleri konusunda bilgilendirilmelerine de karar verildi.

anka
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 13:29:48
Güncelleme :10 Ağustos 2008 Pazar 13:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?