23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Beyaz Enerji sanıkları ‘unutkan’ çıktı

Nurettin KURT/ ANKARA

İbrahim Selçuk: 3 milyon dolarlık rüşvet defterini hatırlamıyorum.
Demet Göktaş: Ben 2-3 ay önce hafıza zayıflığı için doktora gitim.
Önder Piyade: Roleks saat ve gerdanlıkları vereni hatırlamıyorum.
Servet Üst: Unutkanlık tedavisi görüyorum.

Beyaz Enerji soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulan sanıkların polis ve savcıya ilginç cevaplar verdikleri ortaya çıktı. Sanıklardan Servet Üst, ‘unutkanlık tedavisi’ gördüğünü öne sürerken, sanık İbrahim Selçuk’un sekreteri de ‘hafıza zayıflığı nedeniyle doktora gittiğini’ söyledi.

GÖRÜŞMELERİ HATIRLAMIYOR:

Alınan bilgiye göre, sanık işadamı İbrahim Selçuk, polisin kayda geçirdiği telefon görüşmelerinin hemen hiçbirini hatırlamadı. İşyerinde yapılan aramada ele geçirilen ve ‘İbrahim Selçuk’un şahsına’, ‘İbrahim Selçuk harcanan’, ‘F.M.’den gelenler’ başlıkları altında toplanan 3 milyon dolar para ve ajandada isimlerin baş harflerinin rumuz olarak yazılı kişilere ödenen binlerce dolarların ne olduğunu ve isimlerin kimler olduğunu hatırlamadığını söyledi.

HAFIZA KAYBINA UĞRADIM:

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve polis ve savcılıkta ifadesi alınan Selçuk’un sekreteri Demet Göktaş da ‘12 yıldır büroda çalışıyorum. Konuşmalarda geçen 2.5’in ne anlama geldiğini bilmiyorum. Adı geçen bürokratlara gönderilen hediye ve paraları bilmiyorum. Zira ben 2-3 ay kadar önce hafıza zayıflığı nedeniyle doktora gittim, genel olarak hatırlama zorluğu çekiyorum.’ dedi. Selçuk’un ‘kara kutusu’ olarak bilinen Göktaş da masasında bulunan sözkonusu çizelgedeki paraları ve rumuzlu isimlerinde ne anlama geldiğini bilmediğini söyledi.

HEDİYELERİ HATIRLAMADI:

EÜAŞ Genel Müdür vekili olansanık Önder Piyade de suçlamaları kabul etmedi. Piyade ifadesinde makam odasından çıkan ziynet eşyaları, roleks saatler ve hediye telefonların kim tarafından kendisine niçin verildiğini bilmediğini söyledi. Piyade ‘Makam odamda bulunan hediyeler nereden geldi bilmiyorum. Görevliler alıp makam odama koymuşlar kutuları hiç açmadım. Art niyetli olsam aylarca onları odamda tutmazdım. Dikkatsizliğimi kabul ediyorum’ dedi. Piyade, Necati Altın ile aralarında geçen bir telefon görüşmesiyle ilgili olarak da ‘Necati ile lokanta konusunu konuştuk, hatırlıyorum hatta yemek parasını almadıkları için zoruma gitmişti’ diye konuştu.

UNUTKANLIK TEDAVİSİ GÖRÜYORMUŞ:

EÜAŞ Genel müdür yardımıcısı Servet Üst’ün odasında bulunan Roleks marka saatin kim tarafından verildiğini hatırlamadığını söyleyen avukatı Murat Demir, müvekkilinin uzun süredir unutkanlık tedavisi gördüğünü belirterek üç adet reçete fotokopisini savcılığa delil olarak verdi.

Hepsinin silahı var

BEYAZ Enerji soruşturması kapsamında ilk etapta gözaltına alınan 13 sanıktan 11’nin taşıma ruhsatlı silah sahibi olduğu ortaya çıktı. Bunlardan en ilginci EÜAŞ Genel Müdür Vekili Önder Piyade. Piyade’de 357 Mağnum Smith Wesson marka özel kılıflı 6’lı toplu tabanca ile birlikte, tam 206 adet mermi bulundu. Silah sahibi olan diğer sanıklarsa şöyle: Fuat Kutsal, Yaşar Gireğiz, Mesut Dal, Niyazi İsmet Erten(2adet),Muzaffer Nasıroğlu, Necati Altın(2 adet), Cemil Kazancı, Erhan Peker.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 00:59:29
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 01:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?