18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Beyaz Saray: ABD ciddi terör tehtidi altında

Beyaz Saray, ABD'nin "ciddi terörist saldırı tehdidi dönemine girdiği" uyarısında bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Scott McClellan, bu saldırılarda, Ocak 2005'e kadar olan süre içindeki önemli olayların hedef alınabileceğinin altını çizerek, "Ciddi bir tehdit dönemi içine girmiş bulunuyoruz, güvenlik önlemlerini güçlendirmekle sorumlu yetkililer ve iç güvenlik yetkilileri günde 24 saat, haftada 7 gün boyunca tetikte bekliyorlar" dedi.

ABD istihbaratı da daha önce, "ABD'yi bu yaz ayları içerisinde 11 Eylül çapında büyük bir terör darbesinin daha vurabileceği" uyarısında bulunmuştu.

ABD Adalet Bakanı John Ashcroft çeşitli kaynaklardan kendilerine ulaşan istihbarat bilgilerinin el Kaide örgütünün bir kaç ay içinde ülkede bir saldırı planladığını gösterdiğini söyledi.

Bakan, FBI başkanı ile ortak düzenlediği basın toplantısında, Amerikan halkından özellikle fotoğrafları televizyon ekranlarında gösterilen yedi kişiye dikkat etmelerini istedi.

Ashcroft bu yedi kişinin Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik mevcut ve açık tehlikeyi temsil ettiklerini söyledi.

Adaket Bakanı el Kaide'nin taktik değiştirmiş olabileceğini; örgüt üyelerinin aileleriyle birlikte seyahat ederek kendilerini Avrupalı olarak tanıtabileceklerini kaydetti.

Basın toplantısına Adalet Bakanı ile birlikte katılan FBI Başkanı Robert Mueller de Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyanın başka yerlerinde hedef alınabileceğine dikkat çekti.

Adalet Bakanı ve FBI Başkanı el Kaide'nin olası hedefleri arasında 4 Temmuz'daki Bağımsızlık Günü kutlamaları, bu yaz yapılacak Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti Kongreleri ile Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerini saydılar.

İç Güvenlik Bakanı Tom Ridge de daha önce televizyon kanallarına verdiği mülakatlarda, son haftalarda kendilerine bu tür saldırılar olabileceğine işaret eden istihbarat bilgileri ulaştığını söylemişti.

Ancak Ridge şu anda ülkedeki güvenlik alarm düzeyini artırmayı planlamadıklarını ifade etti.

Beyaz Saray sözcülerinden biri de aynı uyarıyı tekrar etti ancak hükümetin bu tür tehditleri abarttığına dair iddiaları reddetti.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 02:47:59
Güncelleme :27 Mayıs 2004 Perşembe 02:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?