29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Beyin sağlığı için internet

Yapılan son araştırmalar internetin sanılanın aksine beyin gücünü arttırdığını ortaya koyuyor. Kaliforniya Üniversitesi'de konuyla ilgili araştırma yapan bir grup, internetin beynin karar verebilme mekanizmasını güçlendirdiği sonucuna ulaştı.

Beynin karmaşık düşünme yetisini de arttıran internet, özellikle orta ve orta üstü yaşlarda beyin fonksiyonları üzerinde daha etkin bir rol üstleniyor.

Beyin yaşlandıkça sayısız değişimler geçiriyor. Mesela beyin hücreleri büzülüyor ve hücre aktivitelerinde yavaşlama yaşanıyor. Bu da kişinin günlük hayatındaki düşünebilme yeteneklerini kısıtlıyor.

Uzmanlar beyni aktif tutabilmek için bulmaca çözmek gibi hobilerin işe yaradığını ve bu listeye internette sörf yapmanın da eklenebileceğini belirtiyorlar.

Ortaya çıkan bu sonuç bilgisayara uyarlanmış teknolojilerin belli bir yaştan sonra psikolojik etki yaratıp yaratmayacağı tartışmasını güçlendiriyor.

Yapılan araştırmada ayrıca kitap okuma ile internetin beyinde yarattığı farklar karşılaştırıldı. İk aktivitenin de beynin aynı bölgelerini çalıştırdığı sonucuna ulaşıldı. Hatta ineternetin farklı birtakım bölgeleri de çalıştırdığı görüldü.

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 14:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?