20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Beyoğlu polisinden oto hırsızlarına darbe

Beyoğlu’nda dün gece, kentin çeşitli semtlerinde bir araya gelerek Taksim, Cihangir ve Nişantaşı gibi lüks semtlerde otomobil hırsızlığına karıştığı ileri sürülen bir şebeke, Beyoğlu polisinin sıkı takibi sonucu son işlerinde yakayı ele verdi. Operasyon sırasında korkudan altını pisleten hırsız, polise, kaçan arkadaşlarını bulma sözü verdi.

Sabaha karşı saat 03.30 sıralarında Beyoğlu Ömer Avni Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 6 kişilik oto hırsızlık şebekesinden 3’ü, polisin amansız takibi sonucu yakayı ele verdi. Gece yarısı Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar gibi kenar semtlerde bir araya gelen şebeke üyeleri, daha önce çaldıkları otomobillerle Taksim, Cihangir ve Nişantaşı gibi lüks semtlere dağılarak oto hırsızlığı yapmak istedi. Gelen ihbarı değerlendiren Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekipleri, bölgede pusuya yatarak hırsızları beklemeye başladı. Cihangir Ömer Avni Mahallesi Çifte Vav Sokak üzerinde bulunan lüks otomobilleri çalmak üzereyken, güvenlik güçlerince iş üstünde kıstırılan hırsızlar, kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı. Mehmet Bağcı (21), Barış Adlin (20) ve Turgut Ayvaz (22) isimli 3 hırsız, polis tarafından yakalanırken, gecenin karanlığından faydalanan diğer 3 hırsız kaçtı.

Polisin takibi sırasında kaçarken ayakkabısı çıkan hırsızlardan Barış Adlin’in, korkudan altına kaçırdığı gözlenirken, aynı hırsızın, "Ben size kaçan arkadaşları getiririm. Onları tanıyorum" demesi dikkat çekti. Adlin’in, kaçarken kaybolan ayakkabısını ise yine polis buldu. Oldukça korktuğu gözlenen Adlin, polis tarafından yere yatırılarak kelepçelendi.

Gözaltına alınan 3 kişi, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne sevk edilirken, polis, kaçan diğer hırsızları yakalamak için soruşturma başlattı.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2004 Salı 10:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?