19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Bezmen 'Cariye'sini satıyor

Bezmen'e artık Osmanlı cariyesi bakacak!

Halil Bezmen'in Cariye'si satılık

Halil Bezmen, devletin 'tarihi eser' diye 15 yıl önce el koyduğu tablo ve antikalarına kavuştu. Bezmen, paraya ihtiyacı olduğu için 1 milyon liralık Cariye tablosu da dahil tüm eşyalarını müzayedede satacak.

El konulan eşyalar geri geldi Sanayici Halil Bezmen, yarım milyar dolarlık servetin sahibiydi ama İSKİ Skandalı, Klor Davası derken iflas etti. ABD'ye gitmek istedi fakat gemiye yüklettiği tabloları ile antikalarına 'tarihi eser' iddiasıyla el kondu. Dava yıllar sonra beraatle sonuçlandı; 420 kalem eşyası Bezmen'e iade edildi. Aklanan ancak beş parasız kalan Bezmen, 15 yıldır emanette duran eşyalarını satarak yeni bir hayat kurmayı planlıyor şimdi...

 "Paraya ihtiyacım var" diyen Halil Bezmen, bu eşyaları 11 Nisan'da Sofa Otel'deki müzayedede satmaya hazırlanıyor. Fransız ressam Vagnier'in Osmanlı döneminden kalma 'Cariye' isimli tablosunun tek başına bir milyon TL ettiğini söylüyor. Tüm eşyaların satışından da iki milyon TL gelir bekliyor. Bu parayla ev alıp geçimini sağlayacağını belirten Bezmen, "Zenginliğimi yaşadım, yeter. İçim acımıyor. Alanlar güle güle kullansın" diyor. Eşyalarına el konduğu için 'teşekkür' eden Bezmen şöyle konuşuyor: "Birkaç kez intiharın eşiğinden geçtim. Osman Hamdi tablolarımı satarak geçindim. Yaşamak için sattım. Devlet el koymamış olsaydı, bunlar da çarçur olacaktı. Halbuki şimdi toplu para gelecek. Bu işleri başıma açan medyaya kızgın değilim."

Sabah
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 03:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?