29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Bıçağı elma için taşıyormuş

Haydar Güveç, Londra'da 7 bıçak darbesiyle ağır yaraladığı eski eşini yanlışlıkla bıçakladığını belirterek, oğluna elma soymak için bıçak taşıdığını söyledi.


Geçtiğimiz yıl ayrıldığı eşi Dilek Güveç'i (29) 7 bıçak darbesiyle bıçaklayarak, ağır yaralayan Haydar Güveç, mahkemeye çıktı. Londra'daki Old Bailey mahkemesinde görülen davada, Haydar Güveç (35), kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Kuzey Londra'nın Enfield bölgesinde yer alan Whitehill ilkokulunun önünde gerçekleşen olayda, Dilek Güveç'in 9 yaşındaki kızını okula yetiştirmek üzere aceleyle okula geldiği, bu sırada, "Seni öldüreceğim" diye bağıran eski eşinin bıçak darbelerine hedef olduğu
öğrenildi. Mahkemede, genç kadının vücudunun iki yanından, göğsünden, gözünün üstünden ve başının üst tarafından bıçaklandığı, Haydar Güveç'in bıçağı kırılana kadar saldırısına devam ettiği ifade edildi. Çığlıkları duyan öğretmenlerin yetişip yardım etmesi sonucu talihsiz kadın kurtarılarak, hastaneye yetiştirilmişti.


Mahkemede tanık sıfatıyla bulunan Francis Sheridan, Haydar Güveç'in bıçağı kırılana kadar saldırısına devam ettiğini, genç kadını öldürmeye çalıştığını ve bıçağın kırılmasının ardından koşarak, olay yerinden kaçtığını dile getirdi.

Mahkemede bir paravan arkasında Türkçe olarak ifade veren Dilek Güveç'in, ifadesi sırasında sürekli olarak ağladığı öğrenildi. Dilek Güveç, eski eşinin okula yetişmeye çalıştığı sırada, arkasından gelerek kendisini yumruklamaya başladığını söyledi ve "Başımdan 2 kez bıçaklandım.Başımdan kanlar geliyordu. İkiye kıvrıldım ve kaçmaya çalıştım. Yanımızda başka bir kadın daha vardı. Ona, 'sakın karışma' diye bağırdı. Şok olmuştum" dedi.
Haydar Güveç ise kazara eşini yaraladığını söyleyerek, küçük oğluna elma soymak için bıçakla okula geldiğini belirtti. Dilek Güveç'i bir kez bıçakladığını ifade eden Haydar Güveç, genç kadının olayı abarttığını iddia etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 01:18:59
Güncelleme :4 Ocak 2008 Cuma 16:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedagul alman IP: 86.144.187.xxx Tarih : 6.10.2008 16:25:21

bu haberi takip etmistim ve bayana cok uzuldum.sonradan duydum ve 4 yilla dusurmusler icerde yatmasini bence oradan cikmamali.tesekkurler